Αρχική Απόψεις Aρθρα ΄΄MOVEMBER”, Ιάσονας και Νίκος… βγαίνουν στη ζωή

΄΄MOVEMBER”, Ιάσονας και Νίκος… βγαίνουν στη ζωή

135

Συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο των γυναικών αλλά και για την υγεία των ανδρών, από το “ΑΡΤΙΟΝ” και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου.

Στη συνέχεια άρθρο για τον καρκίνο του προστάτη:

Η μεγάλη ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, η επαγγελματική έκθεση στο κάδμιο, η εργασία σε βιομηχανία ελαστικών και η ιονίζουσα ακτινοβολία πιθανολογούνται ότι είναι οι σοβαρότεροι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη.


Στα πρώτα του στάδια δεν συνοδεύονται από συμπτώματα, όταν εμφανίζονται όμως, περιλαμβάνουν διαταραχές στην ούρηση, επώδυνη εκσπερμάτωση, πόνο στην οσφύ, στα ισχία ή στο πάνω μέρος των μηρών , απώλεια όρεξης και βάρους και επίμονο πόνο στα οστά.
Η μείωση των πιθανοτήτων νόσησης ή επιβράδυνσης της νόσου, εκτός από την απαιτούμενη συχνή επίσκεψη στον ιατρό, συμπεριλαμβάνει την κατάλληλη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, φυτικές ίνες, ψάρια, βιταμίνη Ε, τη μείωση των λιπαρών και του κόκκινου κρέατος, τη συστηματική σωματική άσκηση και την κατανάλωση πολλής ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ, με τον πολύτιμο ψευδάργυρο!
Απαραίτητος είναι ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος ρουτίνας για άνδρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ειδικά μετά τα 45.
Τα καλά νέα για τον καρκίνο του προστάτη είναι ότι, αν και είναι ο πιο συχνός καρκίνος του άνδρα, είναι αργός στην εξέλιξή του, εμφανίζεται συνήθως σε μεγάλη ηλικία , έχει λίγες επιπλοκές (μετά τη θεραπεία του)στη σεξουαλική ζωή και πιο σπάνια στον έλεγχο της ούρησης!

“Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ! Η ΑΠΟΦΑΣΗ , ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ , ΔΙΚΗ ΣΑΣ!!”, το μήνυμα των δύο συλλόγων.