Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Αναδροι… πυροβόλησαν σκύλο

Αναδροι… πυροβόλησαν σκύλο

79

Θύμα αγριότητας, έπεσε, δυστυχώς, για άλλη μια φορά στο νησί μας ένας σκύλος.
Σε σχετική ανάρτηση της Κιβωτού του Θοδωρή στο facebook αναφέρεται:
«Οι φωτογραφίες σοκάρουν αλλά σ’ αυτήν την πραγματικότητα δυστυχώς ζούμε. Ανάμεσα στο χωριό Ζυφιά και Aγιο Γιώργη Συκούση στη Χίο, έκανε το μοιραίο λάθος να γυρίζει ο άτυχος σκυλάκος. Τον πυροβολήσαν και το άφησαν να πεθάνει μόνο του πάνω στο δρόμο.
Αν ένα ζωάκι ζει αναμεσά σας αδέσποτο και ζητιανεύει για ένα χάδι και λίγο φαγητό δεν είναι επιλογή του και αν δεν σας αρέσει αυτή η εικόνα (σας χαλάει οπτικά) απαιτείστε από τους Δήμους που ανήκετε να κάνουν αυτό που ορίζει η νομοθεσία. Είναι δική τους ευθύνη, δική τους δουλειά και πληρώνονται γι αυτό.


Απαιτείστε τα αυτονόητα και σταματήστε να γίνεστε δολοφόνοι ψυχών. Τα φιλοζωικά σωματεία είναι βοηθητικά προς το έργο των δήμων αποτελούνται από εθελοντές, ούτε από δικηγόρους ούτε από αστυνομικούς. Διεκδικείστε από αυτούς που τους πληρώνουμε, να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το άτυχο ζώο δεν φαίνεται για αδέσποτο. Αν κάποιος το αναγνωρίζει ας ενημερώσει την οικογένεια του. Δεν γνωρίζουμε καν αν ο Δήμος μάζεψε το άτυχο πλάσμα από το δρόμο και έκανε την απαιτούμενη βάση νόμου διαδικασία.
Κάτοικος της περιοχής μας ζήτησε να το δημοσιεύσουμε σε περίπτωση που είχε ιδιοκτήτη. Κρίμα στην ψυχούλα που χάθηκε άδικα».