Αρχική Νέα Τοπικά Δράσεις Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ για τη Μέρα Ατόμων με Αναπηρία- πλατεία Βουνακίου

Δράσεις Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ για τη Μέρα Ατόμων με Αναπηρία- πλατεία Βουνακίου

113

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και εκδηλώσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προγραμματίζει, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη η Περιφερειακή Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου.
Στέλνοντας το μήνυμα ότι στις 3 Δεκεμβρίου δεν είναι γιορτή για τα άτομα με αναπηρία, αλλά ημέρα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης ζητά:
• Αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας και Εκπαίδευσης
• Ανάκτηση των οικονομικών απωλειών που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους και
• Ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης
Στη Χίο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου.
Επίσης στις 11.00 το πρωί της ίδιας μέρας, μαθητές Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης, μαζί με τους δασκάλους, καθηγητές και γονείς θα συμμετάσχουν σε βιωματικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την αποδοχή της διαφορετικότητας. (Σε περίπτωση βροχής οι δράσεις θα μεταφερθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου).
Ενώ το βράδυ (8.30 μ.μ.) σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβληθεί η Ουγγρική ταινία «Δολοφονικά Αμαξίδια», αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Α.μεΑ. Η είσοδος για όλα τα άτομα με αναπηρία και των συνοδών τους θα είναι δωρεάν.

Τη Δευτέρα 4/12 σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο γραφείο του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. στην οδό Δημοκρατίας από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.
Στη Λέσβο και τη Σάμο η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει στα τμήματα αιμοδοσίας των αντίστοιχων Νοσοκομείων την ίδια ημέρα και ώρα.