Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εκπαιδευτική δράση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, με την ενεργή...

Εκπαιδευτική δράση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, με την ενεργή συμμετοχή μαθητών

74

Με επιτυχία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, σήμερα (16-03-2017) στη Χίο, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, με τη συνεργασία του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Π.Σ.Α.Μ.Ε.Α.) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, μία ακόμη ενημερωτική-εκπαιδευτική δράση, πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, με τίτλο «Οι δρόμοι είναι για όλους».

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, πραγματοποιήθηκαν αρχικά, παρουσιάσεις σε μαθητές λυκείου της Χίου, από στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Χίου και από την πρόεδρο του Π.Σ.Α.Μ.Ε.Α., για θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, κατά τις μετακινήσεις τους, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ακολούθως υπό την καθοδήγηση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Χίου και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, μία ομάδα μαθητών κινήθηκε σε δρόμους της πόλης της Χίου, χρησιμοποιώντας αναπηρικά αμαξίδια, πατερίτσες και άλλα αντικείμενα που διευκολύνουν την κίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ μία δεύτερη ομάδα μαθητών, υποδύθηκε το ρόλο τροχονόμων.


Στόχος του προγράμματος, ήταν η εμπέδωση από πλευράς μαθητών, μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους σ’ αυτό, τόσο της σπουδαιότητας και της πρακτικής χρηστικότητας των καθημερινών κανόνων της οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, όσο και του σεβασμού που πρέπει να αποδίδεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.