Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί ΕΛ.Γ.Α. απαντά για το θέμα αιτήσεων πυρόπληκτων μαστιχοπαραγωγών

ΕΛ.Γ.Α. απαντά για το θέμα αιτήσεων πυρόπληκτων μαστιχοπαραγωγών

170

“Με έκπληξη, η διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. διάβασε δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Χίου που αφορούν τις ζημιές στη μαστιχοπαραγωγή από τις πυρκαγιές του 2016.
Κατά τη χτεσινή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών υπήρχε η αίσθηση ότι έγινε κατανοητή η διαδικασία υποβολής των προγραμμάτων των ΚΟΕ”, σημειώνεται σε απάντηση του προέδρου του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ σχετικά με σχόλια για το θέμα των αποζημιώσεων από τις φωτιές του 2016 στα μαστιχοχώρια.
“Με την ΚΥΑ, η οποία έχει ήδη υπογραφεί υλοποιείται η δέσμευση για γρήγορη αποπληρωμή των ζημιών.
Για τα υπόλοιπα ζητήματα που μας έχουν τεθεί, θα πρέπει να δώσει έγκριση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαδικασία η οποία είναι σαφώς, χρονοβόρα.
Λόγω όμως τις μοναδικότητας και ιδιαιτερότητας της μαστίχας, η διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. και το ΥΠΑΑΤ προχωρούν στη σχετική αλληλογραφία. Για το λόγο αυτό μας φαίνονται ακατανόητα τα δημοσιεύματα του χιώτικου τύπου”, τονίζει ο κ. Κ0υρεμπές που καταλήγει:
“Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε ότι κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην προσπάθεια κάλυψης των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στις πληρωμές και των αγροτών αυτών που ζουν αποκλειστικά και μόνο από τη μαστίχα”.

Αιτήσεις για τις πυρκαγιές
Να σημειωθεί ότι ο ΕΛ.Γ.Α., με σχετική ανακοίνωση του προς στους Δήμους, καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις, από Παρασκευή 21-7-2017 έως και Δευτέρα 21-8-2017,για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από Πυρκαγιές κατά τα έτη 2014-2015-2016 και κρίθηκαν επιλέξιμες ενίσχυσης. (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2014-2015-2016»)

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1968/Β/2017), η Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης, οι επιλέξιμες πυρκαγιές του προγράμματος και τα σχετικά έντυπα του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α
εδώ.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις m.loukidou@elga.gr, a.belesioti@elga.gr, a.spanou@elga.gr και a.papadopoulou@elga.grή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής τους.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕμπορικός Σύλλογος Χίου- αρχαιρεσίες
Επόμενο άρθροΠνιγμός ηλικιωμένης στην Αυλωνιά