Αρχική Απόψεις Aρθρα Επιμελητηριακή Συνεργασία (VIDEO): Για το αύριο του Χιώτη επιχειρηματία, του Γ. Γεωργούλη

Επιμελητηριακή Συνεργασία (VIDEO): Για το αύριο του Χιώτη επιχειρηματία, του Γ. Γεωργούλη

188

Η σχεδιαζόμενη αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α., σε λιγότερο από δύο μήνες δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, ούτε από την τοπική κοινωνία του νησιού μας ως ένα τελεολογικό γεγονός σαν ένα κακό που δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Το Επιμελητήριο της Χίου έδωσε το αγωνιστικό «παρών» και ένωσε τη δύναμή του και με τα Επιμελητήρια των άλλων νησιών, ύψωσε τη φωνή του μαζί με τις νησιώτικες κοινωνίες και καταφέραμε να ανατρέψουμε τις κυβερνητικές και μνημονιακές επιταγές. Αυτό επιτεύχθηκε γιατί αγωνισθήκαμε ενωμένοι.
Τώρα, περισσότεροι από ποτέ, πρέπει όλοι να δώσουμε ένα σύσσωμο, δυνατό, ηχηρό «παρών» για τη βιωσιμότητα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, για να μην αφανιστεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα.

Ως «Επιμελητηριακή Συνεργασία Χίου» πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που ίσως, μας χωρίζουν. Κοινή μας ανησυχία το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Το κάλεσμα συνεργασίας για τις διεκδικήσεις που μας αφορούν όλους είναι πάγιο, αυτονόητο και διαρκές. Προς τις υποψήφιες παρατάξεις και όχι μόνο για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά για ολόκληρη τη χιώτικη κοινωνία, μέσα από συνέργειες. Οι συνέργειες αυτές πρέπει να είναι απαλλαγμένες από εκπροσώπους που συμμετέχουν σε εθνικά συλλογικά όργανα και σε εκπροσώπους που εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών που επιδιώκουν ένα Επιμελητήριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
Με όραμα και στόχο την εξωστρέφεια για το νησί μας, γνωρίζοντας και βιώνοντας από πρώτο χέρι την αγωνία του μικρού και του μεσαίου Χιώτη επιχειρηματία και την ανάγκη επενδυτικού πλάνου στο νησί μας, δηλώνουμε παρόντες και συμπορευόμαστε στη διεκδίκηση για διατήρηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά μας.
Σας καλούμε δίπλα μας για να δώσουμε ένα αγωνιστικό παρόν για το καλό όλων μας.

Για την Επιμελητηριακή Συνεργασία
Γιώργος Γεωργούλης

(Στο VIDEO η παρουσίαση πεπραγμένων της σημερινής διοίκησης και ανακοίνωση της συμμετοχής στις εκλογές από την Επιμελητηριακή Συνεργασία).