Αρχική Νέα Τοπικά Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Χίου, έχασε τον «εργάτη» της· Φώτη Πιτσάκη

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Χίου, έχασε τον «εργάτη» της· Φώτη Πιτσάκη

184

Ένας άνθρωπος- εργάτης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο προϊστάμενος της ΤΕΔ Χίου Φώτης Πιτσάκης έφυγε το Σάββατο από τη ζωή.
Σε ηλικία μόλις 59 ετών, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, «η ψυχή της αυτοδιοίκησης στη Χίο» όπως τον χαρακτήρισε ο πρώην Δήμαρχος Χίου και της ΤΕΔΚ Μάρκος Μεννής που επί θητείας του ξεκίνησε την εργασία του στην ΤΕΔΚ το 1985.
Για έναν άνθρωπο αγαπητό σε όλους που πρόσφερε πολλά στην αυτοδιοίκηση, έκανε λόγο εξάλλου ο τέως Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, σημειώνοντας ότι πέρασε από όλα τα στάδια της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν σε όλους αγαπητός.
Μάλιστα ο Μάρκος Μεννής θυμάται την οργάνωση που είχε κάνει η ΤΕΔΚ σε ένα κτήριο επί της Απλωταριάς, πριν πάει στην οδό Ροδοκανάκη. Εκεί όπου ο Φωτης Πιτσάκης ήταν ο εμπνευστής στη δημιουργία ξενώνα για τους Δημάρχους των Ψαρών και των Οινουσσών αλλά και τους κοινοτάρχες που ερχόντουσαν για δουλειά του ΟΤΑ τους στην πόλη αλλά δεν είχαν που να μείνουν! Επίσης το πάθος με το οποίο προετοιμαζόταν για τις εκθέσεις, κρατούσε πρακτικά από τις συνεδριάσεις της ΤΕΔΚ του Συνδέσμου των Δήμων του Βορείου Αιγαίου, τα αιτήματα προς τα υπουργεία· όπως το μειωμένο ΦΠΑ.

Είχε πάθος και όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ο Μάρκος Μεννής σαν τελευταίο αντίο όχι απλά για ένα στενό συνεργάτη, αλλά για ένα πολύ καλό φίλο.
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο Φώτη Πιτσάκη δόθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στον Αγιο Γιάννη το Θεολόγο στην πόλη της Χίου.
(Στις φωτογραφίες στο πλευρό του εκάστοτε Προέδρου της ΤΕΔΚ Χίου ο αείμνηστος Φώτης Πιτσάκης).

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr