Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για απεργία, στην πλατεία Βουνακίου

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για απεργία, στην πλατεία Βουνακίου

83

«Η κυβέρνηση προσφέροντας ακόμα ένα δώρο στους εργοδότες και ακολουθώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, έφερε νύχτα στην βουλή τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία. Μπορεί να απέσυρε την τροπολογία για λίγο αργότερα αλλά ο στόχος της είναι ξεκάθαρος. Να υπηρετήσει την σκληρή εργοδοσία, επιδεικνύοντας συνέπεια στις δεσμεύσεις της στο 3ο μνημόνιο και αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες των πολιτικών της σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χίου που καλεί τα σωματεία- μέλη, τους φορείς του νησιού και όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, να δώσουν δυναμική απάντηση με την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 14/12/2017 και ώρα 10.30 π.μ. στην πλατεία Βουνακίου.
«Το Εργατικό Κέντρο Χίου θυμίζει στην κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ότι το Ελληνικό Σύνταγμα αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της απεργίας και καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ρύθμιση, όποτε και αν εισαχθεί από την Κυβέρνηση, για τον περιορισμό του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργήσουν.
Οι εργαζόμενοι της Χίου θα δώσουν για μια ακόμα φορά της απάντησή τους στις πολιτικές αυτές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, με την μαζική συμμετοχή τους στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 14/12/2017.
Το Εργατικό Κέντρο Χίου καταγγέλλει τις εχθρικές, αντιλαϊκές, αντεργατικές παρεμβάσεις κάθε είδους και απαιτεί:
Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Επαναφορά κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.
Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών.
Καμιά παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας.
Όχι στην μείωση του αφορολόγητου, των μισθών, συντάξεων και στις περικοπές κοινωνικών δαπανών.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια.
Διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά».