Αρχική Νέα Τοπικά Στο ΠΕΠ η ανακατασκευή των κτηρίων 3,4 του Νοσοκομείου Χίου (VIDEO)

Στο ΠΕΠ η ανακατασκευή των κτηρίων 3,4 του Νοσοκομείου Χίου (VIDEO)

177

Με την ολοκλήρωση της μελέτης για την ανακατασκευή των κτηρίων 3 και 4 του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, άνοιξε ο δρόμος για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έτσι ώστε να υποβληθεί ο φάκελος για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Την ικανοποίησή τους για την επίτευξη των στόχων που η παρούσα Διοίκηση συνέχισε στο Νοσοκομείο, η Διοικητής Ελένη Κανταράκη, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου-ιατρός Κώστας Αντύπας και ο υποδιευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Σεζένιας παρουσίασαν τις επόμενες ενέργειες του νοσοκομείου.

Η κα Κανταράκη τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του έργου για το χώρο που βρισκόταν η παλιά χειρουργική και το αιματολογικό, ανέρχεται στα 2.200.000 ΕΥΡΩ και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός στις 248.000 ΕΥΡΩ. Ευχαρίστησε δημόσια τους κ.κ. Παναγιώτη Τσάκο και Λουκά Κτιστάκη, αφού ο στόχος επιτεύχθηκε χάρη στη δωρεά που έκαναν για να προχωρήσουν οι σχετικές μελέτες.

Στον πρώτο όροφο των κτηρίων αναμένεται να κατασκευαστεί η νέα παθολογική κλινική με δυναμικότητα 30 κλινών, ενώ στο ισόγειο η ψυχιατρική κλινική με 11 κλίνες. Εφόσον σε δύο μήνες το έργο έχει ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα υπολογίζεται ότι ο χρόνος παράδοσης θα είναι περίπου 2 χρόνια από την έναρξη των εργασιών.
Απαντώντας σε σχόλια σχετικά με τη συνεργασία με το Ιδρυμα Νιάρχος, επισήμανε ότι η παρούσα διοίκηση συνέχισε τις επαφές και η δωρεά παραμένει ενεργή για το νοσοκομείο έτσι ώστε να μπορέσει να ωριμάσει το έργο επισκευής του κτηρίου 1 του νοσοκομείου (αυτό που στεγαζόταν η παθολογική κλινική και έκλισε λόγω κατάρρευσης τμήματος της ψευδοροφής).