Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Τα Καρδάμυλα στο υπουργείο Παιδείας για τα ΕΠΑΛ

Τα Καρδάμυλα στο υπουργείο Παιδείας για τα ΕΠΑΛ

151

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη θα έχει σήμερα στις 2.00 μ.μ. επιτροπή από τα ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και Χίου για το θέμα των ολιγομελών τμημάτων, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη.
Ο κ. Μιχαηλίδης ανακοίνωσε την προγραμματισμένη συνάντηση κατά την άφιξή του από την Αθήνα στο αερολιμένα ΟΜΗΡΟΣ, όταν αντιπροσωπεία μαθητών και γονιών τον περίμεναν διαμαρτυρόμενοι την περασμένη Παρασκευή για την κατάργηση Τομέων και ειδικότητας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, ενώ απηύθυνε παράκληση να γυρίσουν οι μαθητές στις τάξεις.
Μετά την εξέλιξη αυτή, το βράδυ της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρμάρου Καρδαμύλων οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , τοπικοί φορείς και κάτοικοι και συζήτησαν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν μετά από τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Αποφασίστηκε έτσι από σήμερα να σταματήσουν οι καταλήψεις στα σχολεία των Καρδαμύλων και να περιμένουν τις εξελίξεις από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον υφυπουργό, τις οποίες και θα συζητήσουν σε νέα Λαϊκή Συνέλευση την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Μαρμάρου.

Στη συνέχεια το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τη συντονιστική επιτροπή
των κινητοποιήσεων στα Καρδάμυλα:

“Την Παρασκευή 6/10/2017 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Πλατεία Μαρμάρου Καρδαμύλων συγκεντρώθηκαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , τοπικοί φορείς και κάτοικοι , προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις που σημειώθηκαν μετά από τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί όσον αφορά την άδικη απόφαση της κατάργησης Τομέα και ειδικότητας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων. Την Πέμπτη 5/10/2017 διακόπηκε η κυκλοφορία στην είσοδο των Καρδαμύλων στο ύψος του Προφήτη Ηλία με παράλληλη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων και Δημόσιων Οργανισμών ενώ την Παρασκευή 6/10/2017 έγινε πορεία προς το γραφείο του βουλευτή κ. Μιχαηλίδη με τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο Χίου λόγω της άφιξης του από την Αθήνα.
Μέλη της συντονιστικής μας επιτροπής συναντήθηκαν με τον κ.Αντρέα Μιχαηλίδη στο Αεροδρόμιο Χίου όπου και ακολούθησε δική του ενημέρωση προς όλους όσους παρευρίσκονταν εκεί. Ο κ. Μιχαηλίδης ανακοίνωσε ότι έχει καθοριστεί συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη με επιτροπή από τα ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και Χίου που πλήττονται και με παρουσία δική του τη Δευτέρα 9/10/2017 ώστε να συζητηθεί αυτό το φλέγον ζήτημα.
Η Λαϊκή συνέλευση τελικά μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη αποφάσισε τις παρακάτω ενέργειες:
1. Διακοπή των καταλήψεων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδαμύλων και την επιστροφή όλων των μαθητών στις τάξεις τους από τη Δευτέρα 9/10/2017 και σε περίπτωση αρνητικής απόφασης του Υπουργείου να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις οι οποίες θα αποφασιστούν σε νέα Λαϊκή Συνέλευση.
2. Τα μέλη της συντονιστική μας επιτροπή να είναι εκείνα που θα παρευρεθούν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και θα θέσουν τα ζητήματα που μας αφορούν.
3. Να γίνει ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως σε Καρδαμυλίτες που διαμένουν στην Αθήνα ώστε να παρευρίσκονται υποστηρικτικά στην ίδια συνάντηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 9/10/2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
4. Να πραγματοποιηθεί νέα Λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Μαρμάρου Καρδαμύλων την Τρίτη 10/10/2017 και ώρα 8.00 μ.μ. για συζήτηση όλων των εξελίξεων και λήψη περαιτέρω αποφάσεων.
Η στήριξη , η συμμετοχή και η συμπαράσταση όλων είναι η μόνη ελπίδα για να δικαιωθεί ο αγώνας αυτός ! Ζητάμε την παρουσία σας έξω από το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 9/10/2017 και ώρα 12.00!

Η συντονιστική επιτροπή
των κινητοποιήσεων