Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία: Παραχώρηση ακινήτων Δήμου σε Μονομετοχική, Γιατί είπαμε όχι

Χιακή Συμπολιτεία: Παραχώρηση ακινήτων Δήμου σε Μονομετοχική, Γιατί είπαμε όχι

95

Η Χιακή Συμπολιτεία ψήφισε αρνητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση ακινήτων του Δήμου στη Μονομετοχική Ακινήτων για τους παρακάτω λόγους:

1. Η Μονομετοχική δεν προσφέρει εγγυήσεις διαφάνειας. Δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν κάνει δημόσιες συνεδριάσεις. Το ζήσαμε αυτό το καθεστώς αδιαφάνειας με τις προσλήψεις για το προσφυγικό.
2. Οι τρόποι αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας (εκμισθώσεις, παραχωρήσεις κ.ά) πρέπει να συζητιούνται με διαφάνεια και δημοσιότητα, να γίνονται γνωστοί στους δημότες κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες.
3. Η Μονομετοχική δεν έχει επαρκή στελέχωση, κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι θα καταφέρνει να εισπράττει τα ενοίκια.
4. Αν στη δημοτική αρχή θέλουν να είναι αποτελεσματικοί ας στελεχώσουν καλύτερα το Τμήμα Περιουσίας, ας προβλέψουν και ας διεκδικήσουν θέσεις προσωπικού.
5. Η Χιακή Συμπολιτεία είναι γενικότερα αντίθετη στη μεταφορά δραστηριοτήτων-αρμοδιοτήτων από τα συλλογικά αιρετά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο) σε παράπλευρους οργανισμούς.

xiaki_simpoliteia_oxi_se_monometoxiki