Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο 297 ΤΕ ο μποναμάς από το Σπήλιο

Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο 297 ΤΕ ο μποναμάς από το Σπήλιο

294

Την είδηση ότι από τη Β’ ΕΣΟ του 2005 θα λειτουργήσει Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Χίο και συγκεκριμένα στις πρώην εγκαταστάσεις του 297 ΤΕ στο Χαλκειός, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή του στο φυλάκιο των Ολύμπων, το μεσημέρι της Τρίτης, 28 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη το φυλάκιο, προερχόμενοι με ελικόπτερο από τη Μυτιλήνη, και συνοδεύομενοι από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στην τηλεόραση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ για το θέμα του Κέντρου Νεοσυλλέκτων, ενημέρωσε για το χώρο ο αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός κ. Ντόβας.
Όπως επισημάνθηκε στόχος είναι να μην απομακρύνονται από τον τόπο καταγωγής τους οι νεοσύλλεκτοι και να μην επιβαρύνονται επιπλέον οι οικογένειές τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι πολύ μεγάλα τα κέντρα αυτά που αναμένεται να γίνουν και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.
Για μια ακόμη φορά στην επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας σε στρατιωτική μονάδα επί του Δήμου Μαστιχοχωρίων, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής για να θέσουν το θέμα της μεταφοράς του πεδίου βολής.
Να θυμίσουμε ότι ναι μεν έγινε η πρόταση από την 96 ΑΔΤΕ για μεταφορά λίγο νοτιότερα από τη σημερινή θέση, έτσι ώστε να προστατευτεί το Σπηλαιοβάραθρο Συκιάς, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες καμία συζήτηση δεν έχει γίνει για το θέμα.