Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δεσμεύσεις υπουργού Ανάπτυξης για ΔΕΗ Ψαρών, οι γεννήτριες παραμένουν…

Δεσμεύσεις υπουργού Ανάπτυξης για ΔΕΗ Ψαρών, οι γεννήτριες παραμένουν…

6Για την παραμονή στα Ψαρά των εργαζομένων της ΔΕΗ, όχι όμως και την αντικατάσταση τους μετά την συνταξιοδότησή τους, και την τοποθέτηση και δεύτερου υπόγειου καλωδίου με τη Χίο δεσμεύεται ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας με επιστολή του στο Δήμαρχο Ψαρών κ. Μανώλη Αγαπούση.
Το πρόβλημα πάντως της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ στην Αμανή θα παραμένει για τα Ψαρά, αφού μεταξύ των 5 σημείων- δεσμεύσεων του υπουργού προς το Δήμο δεν υπάρχει και η απόφαση για αντικατάσταση των γεννητριών του  1950 που πριν από ένα ακριβώς χρόνο έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”.
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας με επιστολή του στο Δήμαρχο Ψαρών τον ενημερώνει για τις λύσεις που αποφασίστηκαν, σε συνεργασία με το Δήμο Ψαρών, τη Διοίκηση της ΔΕΗ, τον Επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργό κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη και το βουλευτή Χίου κ. Γιάννη Πίττα, σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Να παραμείνουν στο Νησί οι επτά (7) υπάλληλοι για τα δίκτυα και το σταθμό.
2. Να ηλεκτροδοτούνται τα Ψαρά από δύο ανεξάρτητες γραμμές από τη Χίο. Η δεύτερη γραμμή θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.
3. Να αντικατασταθούν όλοι οι μονωτήρες των γραμμών, με μονωτήρες σιλικόνης για ελαχιστοποίηση των προβλημάτων.
4. Να πραγματοποιηθεί εκτεταμένος έλεγχος και, εφόσον χρειαστεί, να γίνει αλλαγή του συστήματος σύνδεσης με τα υποβρύχια καλώδια.
5. Η ΔΕΗ να κατασκευάσει το δρόμο από τη χωματερή μέχρι το σταθμό της ΔΕΗ.
“Από τα παραπάνω γίνεται φανερό, τονίζει ο κ. Σιούφας, ότι δίνεται η καλύτερη δυνατή λύση από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης και της Διοίκησης της ΔΕΗ, τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Παλαιοκρασσά και το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στέργιο Νέζη, με σεβασμό, τιμή και αναγνώριση στα ιστορικά Ψαρά”.