Αρχική Νέα Τοπικά Πυροσβεστική Υπηρεσία: προσοχή στα λαμπάκια!

Πυροσβεστική Υπηρεσία: προσοχή στα λαμπάκια!

8


ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ
Επιθεωρήστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σας για διαρροές κοψίματα , ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών .
Αν τοποθετείτε εξωτερικά φωτιστικά Χριστουγέννων να το κάνετε πάντα την ημέρα για να μπορείτε να βλέπετε τυχόν κοψίματα ή υγρασία άπου μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές! Πριν τα ανάψετε απομακρυνθείτε από το χώρο αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα έως ότου βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά!


ΚΕΡΙΑ
Αν ανάβετε κεριά στο χώρο σας πάντα να τα στερεώνετε σε γερές βάσεις να τα έχετε σε απόσταση από κουρτίνες και παιδιά και ποτέ μην τα αφήνετε αναμμένα όταν φεύγετε ! Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές σε σπίτια έχουν ξεκινήσει από κεριά , προσοχή λοιπόν!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο τοποθετήστε το κάπου που να σας ικανοποιεί σαν θέση αλλά να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του αλλά και την αποφυγή επαφής με άλλα αντικείμενα στο χώρο σας. Μην ξεχνάτε ότι πολλά δέντρα ειδικά τα αληθινά έχουν πάρει φωτιά από τσιγάρο ή επειδή έχουν τοποθετηθεί κοντά σε τζάκι!
Προσοχή μεγάλη επίσης να δώσετε αν έχετε μικρά παιδιά, ΜΗΝ τοποθετείτε στολίδια ή μικρά παιχνίδια χαμηλά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, διότι μπορεί τα παιδιά από περιέργεια να τα βάλουν στο στόμα τους και να πνιγούν. Για αυτό χαμηλά, μόνο μεγάλα στολίδια και όχι εύθραυστα.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ
Τέλος η προμήθεια ενός πυροσβεστήρα κόνεως, ή C02 θεωρείτε απαραίτητη μέσα στο σπίτι ειδικά αυτή την περίοδο (το σωστό και ασφαλές είναι να υπάρχει πάντα μέσα στο σπίτι μας φορητός πυροσβεστήρας) που εγκυμονεί τεράστιους κίνδυνους για μικροβραχυκυκλώματα και μικροεστίες πυρκαγιών.
Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, πάρτε τα μέτρα σας για να περάσετε με την οικογένεια σας μοναδικές στιγμές θαλπωρής και οικογενειακής ευτυχίας με ασφάλεια και σιγουριά. Προσέχουμε για να έχουμε !


                                                                 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ