Αρχική Νέα Τοπικά Συνέχεια αντιδράσεων για Ο.Α., προσπάθεια δικαιολόγησης των αυξήσεων από Γ. Πίττα

Συνέχεια αντιδράσεων για Ο.Α., προσπάθεια δικαιολόγησης των αυξήσεων από Γ. Πίττα

4


Αυξάνονται οι αντιδράσεις των φορέων του νησιού για το θέμα της υπέρογκης αύξησης, 18,5%, των εισιτηρίων της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. Μετά την καταγγελία του Νομάρχη Χίου, ακολούθησαν οι ανακοινώσεις από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή και το ΚΚΕ, και τώρα ακόμα δύο φορείς με ανακοινώσεις τους δηλώνουν έτοιμοι να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της απόφασης.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Αιγαίου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης ερωτηθείς από το δημοσιογράφο της ΠΑΤΡΙΔΑΣ-TV Γιώργο Παγούδη (κατά την επίσκεψη στο φυλάκιο των Ολύμπων μαζί με τον υπ. Εθνικής Άμυνας) ευχήθηκε χρόνια πολλά και παρέπεμψε σε άλλη… ώρα για αυτή τη δήλωση, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας τις βρήκε “τσουχτερές” αλλά αναγκαίες τις αυξήσεις στα πλαίσια της εξομοίωσης!
Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός βουλευτής επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Νεράντζη αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. “Είναι γεγονός ότι μας “έτσουξε”, καλό θα ήταν να μην υπήρχε αλλά υπήρξε όμως μια εξομοίωση”, σημείωσε ο κ. Πίττας που στην επιμονή του δημοσιογράφου παρέπεμψε στα… χρέη του ΠΑΣΟΚ που κάποιος πρέπει να πληρώσει.
Τις θέσεις του κ. Πίττα δεν φαίνεται να τις καταλαβαίνει ο εμπορικός κόσμος.

Ανακοίνωση ΟΕΒΕ
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι “ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος του νησιού μας, με αισθήματα οργής και αγανάκτησης δέχθηκε την απόφαση της Ο.Α. να αυξήσει τα εισιτήρια στη γραμμή Χίο- Αθήνα κατά 20%.
“Θεωρούμε την πολιτική αυτή απόφαση, μια ακόμα πράξη στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται στο νησί μας. η πολυπόθητη “τουριστική ανάπτυξη” μετά τις χρόνιες ανεπάρκειες των κυβερνώντων, που οδήγησαν στην υποβάθμιση την οικονομία του νησιού μας (συγκοινωνιακό, νερό, κυκλοφοριακό κλπ.) δέχεται ένα ακόμα πλήγμα, με τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια που καθιστούν  την Ο.Α. απλησίαστη όχι μόνο για τους επαγγελματίες και εμπόρους, αλλά και για τους Χιώτες.
“Δηλώνουμε, καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ότι σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία και τους άλλους συλλογικούς φορείς, θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της απόφασης”, ενώ καλεί την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών να αποσύρει την απόφαση.

ΣΥΝ
Εξάλλου με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Συνασπισμού της Αριστεράς, της Οικολογίας και τον κινημάτων χαρακτηρίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση των εισιτηρίων “απλά μια εφαρμογή των επιταγών που επιτάσσει η ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης, μεταθέτοντας στις πλάτες των συμπολιτών μας τεράστιο οικονομικό κόστος”.
“…Η υπανάπτυξη, η ανεργία, η ακρίβεια και η εγκατάλειψη του νησιού δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια. Η επιβαλλόμενη ανατροπή της νεοφιλελεύθερης συναινετικής πολιτικής, αποδεικνύει την αναγκαιότητα δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς ως μόνη εγγύηση για μια άλλη πολιτική που θα τοποθετεί τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σημειώσουμε ότι η χθεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ φιλοξένησε σχετικό ρεπορτάζ με τις αντιδράσεις από τη Χίο για τις αυξήσεις των εισιτηρίων.