Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα Ερυθρού Σταυρού για βοήθεια σε σεισμόπληκτους ΝΑ Ασίας

Κάλεσμα Ερυθρού Σταυρού για βοήθεια σε σεισμόπληκτους ΝΑ Ασίας

10


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετέχει στην επιχείρηση βοήθειας των θυμάτων του σεισμού και του επακόλουθου “τσουνάμι” στη Νοτιοανατολική Ασία.
Ο Ε.Ε.Σ. συμμετέχει ενεργά από την πρώτη στιγμή στη συντονισμένη επιχείρηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για βοήθεια στους πληγέντες της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Κατ’ αρχήν ο Ε.Ε.Σ. απέστειλε στη Γενεύη 50.000 Ευρώ για ενίσχυση της κοινής προσπάθειας, όπως του εζητήθη.
Ακολούθως ενημέρωσε ότι διαθέτει άμεσα υλικό βοήθειας (σκηνές, κρεβάτια, κουβέρτες, φάρμακα, προκατασκευασμένες κατοικίες κλπ), αξίας 1 εκατ. Ευρώ περίπου, προκειμένου να αποσταλούν όπου υποδειχθεί από την ομάδα καταγραφής των αναγκών, που ήδη λειτουργεί από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
Στη διάθεση του Κινήματος βρίσκεται επίσης και το εξειδικευμένο προσωπικό του Ε.Ε.Σ., για τη στελέχωση κάθε περαιτέρω επιχείρησης που θα σχεδιαστεί.
Πρέπει να ενημερώσουμε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, δίδει ήδη άμεση βοήθεια σε περίπου 500.000 άτομα στη Σρί Λάνκα, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής που έχουν πληγεί.
Ήδη ομάδες Ερυθροσταυριτών τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διεθνές, έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των αναγκών, την παροχή πρώτων βοηθειών και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ ιατροφαρμακευτικό υλικό για περίπου 100.000 άτομα έφτασε ήδη στη Σρί Λάνκα 48 ώρες μετά την καταστροφή.
Για το σκοπό αυτό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει έκκληση στους πολίτες, για καταθέσεις στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε στην Αγροτική Τράπεζα, με αριθμό 0170-400-5437-32, με την ένδειξη “Σεισμός στην Ινδονησία“, όπου μπορούν να γίνονται προσφορές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Δ/νση Διεθνών Σχέσεων του Ε.Ε.Σ., στα τηλέφωνα 210-3621681 και 210-3615606.