Αρχική Νέα Τοπικά Θανάσης Βαρίνος: δράσεις για ΠΟΝ Χίου, ξεγραμμένα τα εργαστήρια

Θανάσης Βαρίνος: δράσεις για ΠΟΝ Χίου, ξεγραμμένα τα εργαστήρια

15


Ευχές στέλνει στους πολίτες της Χίου και ειδικά στους ναυτικούς αλλά και απολογισμό της χρονιάς ή καλύτερα του 4μηνου στο οποίο ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του Οίκου Ναύτου κάνει ο τέως βουλευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Βαρίνος, σε ότι αφορά το νησί μας.
Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Ο.Ν. πλήρωσε τις παλιές του οφειλές στη Χίο. “Δεν οφείλει στους ασφαλισμένους του, στους φαρμακοποιούς, στους ιατρούς, έχει πληρώσει τις κλινικές μέχρι τον Απρίλιο του 2004 και με νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη βουλή το υπουργείο Υγείας καλύπτει τις οφειλές του Ο.Ν. προς το Σκυλίτσειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου από το 2001 έως το Δεκέμβριο του 2004.
“Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις το 2005 που έρχεται πιστεύω ότι θα είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τους ασφαλισμένους του Ο.Ν Χίου”, τονίζει ο κ. Βαρίνος σημειώνοντας παράλληλα ότι οι πάσης φύσεως παροχές και υπηρεσίες σε χρήματα αυξήθηκαν κατά 25% και συγκεκριμένα από 4.966.198 ΕΥΡΩ σε 6.239.827 ΕΥΡΩ.
Μέσα στο 2005 προγραμματίζεται εξάλλου η πρόσληψη 2 μονίμων γιατρών (παθολόγου και καρδιολόγου) και ενός φαρμακοποιού στον ΠΟΝ Χίου, όπου οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται μέχρι 25 Ιανουαρίου 2005.
Εξασφαλίστηκε εξάλλου σε συνεργασία με το Νομάρχη Χίου πρόσθετη χρηματοδότηση για δύο γιατρούς οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Ο.Ν. μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα οι προαναφερόμενοι μόνιμοι γιατροί.


Με νέο κάλεσμα προς τους γιατρούς που δεν είναι στο ΕΣΥ να συμβληθούν με το Ταμείο τονίζει το στόχο οι 15 συμβεβλημένοι γιατροί να φτάσουν στους 70.
Πάντως καμία αναφορά δεν γίνεται για τη λειτουργία των εργαστηρίων που διαθέτει το Παράρτημα (ΦΩΤΟ) και που πολύ καλά τα γνωρίζει ο κ. Βαρίνος.
Αντίθετα φαίνεται πως μέσα από δωρεά (του κ. Μιχαήλ Κ. Λαιμού) θα γίνουν οι επισκευές (8.200 ΕΥΡΩ) και η ανακαίνιση του κτηρίου (50.000 ΕΥΡΩ) και θα ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη. Να θυμίσουμε ότι οι πάνω όροφοι του κτηρίου δεν χρησιμοποιούνται ενώ λόγω της φθοράς του χρόνου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα  στο κτήριο.

Διαφήμιση