Αρχική Νέα Τοπικά ΝΑ Ασία: αγνοούνται 10 Ελληνες

ΝΑ Ασία: αγνοούνται 10 Ελληνες

5


Στους δέκα ανέρχονται οι αναζητούμενοι-αγνοούμενοι Έλληνες στις πληγείσες από το φονικό σεισμό περιοχές της ΝΑ Ασίας, δήλωσε χθες βράδυ (Τετάρτη, 29/12) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος διευκρίνισε ότι αναφέρεται μόνο στις απόλυτα εξακριβωμένες περιπτώσεις.


Υπάρχει ακόμη, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, αριθμός Ελλήνων εκδρομέων για τους οποίους ωστόσο δεν υπάρχουν για την ώρα διασταυρωμένες πληροφορίες.


Σε ότι αφορά ενδεχόμενη ανακοίνωση ονομάτων των αναζητουμένων-αγνοουμένων ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε: “Η ανακοίνωση αυτή, με τη βαρύτητα που έχει, θα γίνει μόνο όταν τα στοιχεία θα είναι απόλυτα καθορισμένα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ούτε πρόσθετη αγωνία ούτε άδικη χαρά. Σεβαστήκαμε το όριο των 72 ωρών το οποίο εκπνέει, για να χαρακτηρίσουμε κάποιους αγνοουμένους και την αρχή της διασταύρωσης των πληροφοριών “.


Επιπλέον ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι 19 Έλληνες αναχωρούν σήμερα από την Μπανγκόκ για Αθήνα με πτήση των Ταϋλανδικών αερογραμμών, ενώ δύο Έλληνες πετούν  από τη Σρι Λάνκα για τις Βρυξέλλες.


Στο μεταξύ, σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται αεροσκάφος C-130 με 25 άνδρες της ΕΜΑΚ και τον απαραίτητο εξοπλισμό, το οποίο αναμένει το πράσινο φως από την κυβέρνηση της Ταϋλάνδης.


Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών, η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει υποβάλλει αίτημα συνδρομής αεροσκάφους των Ολυμπιακών Αερογραμμών το οποίο θα εκτελέσει την πτήση Αθήνα – Μιλάνο – Μάλε – Κολόμπο.


Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει δεκτό το αίτημα και εκκρεμεί η διευθέτηση των τεχνικών λεπτομερειών.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ