Αρχική Νέα Οικονομία Ζητείται επιδότηση για να κρατηθεί ανοικτό το βενζινάδικο στις Οινούσσες

Ζητείται επιδότηση για να κρατηθεί ανοικτό το βενζινάδικο στις Οινούσσες

9


Τρόπο εξεύρεσης επιδότησης από το υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής αναζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ώστε να γίνει δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού πρατηρίου καυσίμων στις Οινούσσες.
Μην μπορώντας να αντέξει τα έξοδα έκλεισε πριν λίγο καιρό δημιουργώντας αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών που με υπόμνημα που το υπογράφουν 250 άτομα ζητούν τη λειτουργία του.
Κοινοποιώντας τις υπογραφές στον κ. Αριστοτέλη Παυλίδη ο κ. Λαμπρινούδης τονίζει στην επιστολή του:
“Tο μοναδικό πρατήριο υγρών καυσίμων που εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων της ακριτικής Oινούσσας έκλεισε προ ημερών δημιουργώντας κοινωνική αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.
Ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εν μέσω χειμώνα προμήθειας εκτός των άλλων και πετρελαίου θέρμανσης με όλες τις εκ τούτου δυσμενείς συνέπειες για τον πληθυσμό των Oινουσσών.
Σας υποβάλλουμε κατάσταση 250 ατόμων, μονίμων κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ζητούν να λειτουργήσει το πρατήριο το οποίο θεωρούν απολύτως αναγκαίο για τη ζωή των κατοίκων που διαβιούν στο νησί.
O μόνος τρόπος επαναλειτουργίας του πρατηρίου είναι η εξεύρεση τρόπου επιδότησης του ιδιοκτήτη του λόγω των πολλαπλών οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει με αφορμή την προβληματική συγκοινωνία ―ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες― αλλά και το δυσπρόσιτο του ακριτικού νησιού”.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στα Ψαρά ο Δήμος φτιάχνει δεξαμενές έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνει δημοπράτηση και με την ελπίδα να βρεθεί ιδιώτης που θα αναλάβει το ρίσκο να το λειτουργήσει.