Αρχική Νέα Τοπικά Νέα σφαγεία, χρειάζεται όμως να ετοιμαστεί η μελέτη

Νέα σφαγεία, χρειάζεται όμως να ετοιμαστεί η μελέτη

5

Στο μέτρο 2.1 του υπουργείου Γεωργίας που θα ανοίξει μέσα στον Ιανουάριο μπορεί να ενταχθεί το έργο κατασκευής νέων σφαγείων, αρκεί βέβαια να υπάρχει προετοιμασία με μελέτη και Τεχνικό δελτίο.
Αυτό επισήμανε ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Κόντος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, στο υπουργείο με τη συμμετοχή του Νομάρχη Χίου κ. Λαμπρινούδη και των κ.κ. Ανανιάδη και Μοσχοβίτση.
Η μελέτη εκπονείται από την ΕΝΑ Χίου και έτσι ως συνέχεια της προαναφερόμενης σύσκεψης θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου νέα σύσκεψη στη Νομαρχία, στην οποία θα μετέχουν ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος Χίου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρεοπωλών και της ΕΝΑ Χίου.
Σε αυτή τη συνάντηση όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου της Νομαρχίας θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα κατασκευής σύγχρονων σφαγείων και θα παρθούν αποφάσεις.
Ελπίζουμε πιο συγκεκριμένες από αυτές που αφορούσαν τον αποτεφρωτήρα των σημερινών σφαγείων που ναι μεν τοποθέτηκε αλλά σύμφωνα με δηλώσεις προς 15ημερου του Προϊσταμένου του νομοκτηνιατρείου δεν λειτουργεί.