Αρχική Νέα Οικονομία Εισιτήρια: εξωτικός προορισμός η Χίος!

Εισιτήρια: εξωτικός προορισμός η Χίος!

18Προστασία με βάση το άρθρο 101 του Συντάγματος ζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου επιμένοντας στο θέμα της αύξησης των αεροπορικών εισιτηρίων της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας κατά 18,5% για Αθήνα.
“Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρα κανονιστικά έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών”, λέει το Σύνταγμά μας και το υπενθυμίζει ο Νομάρχης Χίου.
Αυτό όμως φαίνεται ότι μένει στα χαρτιά, αφού σύμφωνα με έρευνα αγοράς της Νομαρχίας τον Αθηναίο πιο καλά τον συμφέρει να ταξιδέψει αεροπορικώς για κάποια ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα ή να μεταφέρει με το καράβι για Ιταλία παρά να έρθει στη Χίο!
Έτσι για να ταξιδέψει κάποιος αεροπορικά από τη Χίο για Αθήνα με επιστροφή χρειάζεται 180 ΕΥΡΩ, ενώ για να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, στο Άμστερνταμ ή στο Λονδίνο 100 ΕΥΡΩ συν τους φόρους. Την ίδια στιγμή για να μεταβεί ακτοπλοϊκά ένα ΙΧ αυτοκίνητο από τον Πειραιά στη Χίο χρειάζεται 80 ΕΥΡΩ, ενώ για αντίστοιχη μετάβαση από την Ελλάδα στην Ιταλία χρειάζεται 60 ΕΥΡΩ” σημειώνει σε δήλωσή του ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.


Δήλωση Λαμπρινούδη
“Ο εμπαιγμός των νησιωτών έχει φτάσει πλέον στα όρια του, με τις πρόσφατες αυξήσεις των ναύλων της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. Σε πείσμα των διακηρύξεων περί προάσπισης της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, των σχετικών οδηγιών της Ε.Ε. αλλά και της ρητής επιταγής του Συντάγματος (άρθρο 101), οι νησιώτες καλούνται να ζήσουν σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον που επιβαρύνεται όλο και περισσότερο, από την πλευρά του οικονομικού κόστους.
“… Είναι προφανές ότι η τιμολογιακή μεταχείριση της Χίου τόσο από την πλευρά των αεροπορικών, όσο και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, είναι σε χειρότερη μοίρα από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, αλλά υπάρχει δυσμενέστερη αντιμετώπισή τους.
“Τα νησιά δικαιούνται και απαιτούν, καλύτερη μεταχείριση σε όλα τα επίπεδα. Δικαιούνται και απαιτούν καλύτερες και φθηνότερες συγκοινωνίες που θα είναι κίνητρο για τον επισκέπτη, αλλά θα σπάνε και την απομόνωση για το νησιώτη”, σημειώνει στη δήλώσή του ο κ. Νομάρχης και καταλήγει. “Διαφορετικά οι νησιώτες εύλογα θα συνεχίσουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.