Αρχική Νέα Τοπικά Επιτροπή Φορέων για Κάστρου καλεί Γ. Πίττα

Επιτροπή Φορέων για Κάστρου καλεί Γ. Πίττα

6Κάλεσμα να τον ξεναγήσουν στην περιοχή του Κάστρου και αίτημα να υπάρχει στην ενδεχόμενη συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και εκπρόσωπος της Επιτροπής Φορέων για τη διατήρηση του ενάλιου χαρακτήρα του Φρουρίου της Χίου, απευθύνεται στο βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πίττα.
Στην επιστολή προς τον κ. Πίττα σημειώνεται:
“Κύριε Βουλευτά,
πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι θα μεριμνήσετε, προκειμένου ο Δήμαρχος Χίου κ. Μ. Μεννής θα συναντηθεί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για να προωθηθεί πολιτικά (;) η κατασκευή του δρόμου έξω από το Κάστρο, μέσα στη θάλασσα, χωρίς να τηρηθεί η Νομοθεσία του Κράτους.
Υποβάλλουμε τη θερμή παράκληση, όπως έχουμε δικαίωμα:
1. Να επισκεφθούμε από κοινού, σήμερα, την περιοχή του έργου, για να διαπιστώσετε με τα μάτια σας ότι αν γίνει ο δρόμος με πολιτικές πιέσεις χωρίς την τήρηση της Νομοθεσίας, θα καταρρεύσει με την πρώτη φουρτούνα.
2. Να συμπεριλάβετε στη συνάντηση και ένα μέλος της Επιτροπής μας -όπως υποχρεούσθε- προκειμένου ο κ. υπουργός ακούσει, και τις δύο πλευρές και σχηματίσει σωστή άποψη.
3. Μέχρι στιγμής κατ’ ουσίαν δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια και έγκριση στις μελέτες που υπέβαλλε ο Δήμος Χίου, γι’ αυτό ο κ. Δήμαρχος χρησιμοποιεί πολιτικά στηρίγματα για να ικανοποιήσει τις αστήρικτες επιστημονικά απόψεις του.
4. Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά το αίτημα της επιτροπής μας να μας δεχθείτε στο γραφείο σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε πληρέστερα για το θέμα”.