Αρχική Πολιτισμός Βαποράκι Ναυτοπροσκόπων: “Δόκιμος Αρχικελευστής Ι. Παστρικάκης”

Βαποράκι Ναυτοπροσκόπων: “Δόκιμος Αρχικελευστής Ι. Παστρικάκης”

5


Ξεχωριστό είναι το βαποράκι του 1ου Συστήματος Nαυτοπροσκόπων Bροντάδου που το απόγευμα της Τετάρτης στην κατάμεστη αίθουσα του ΦΟΒ έγινε η παρουσίαση του. Το βαποράκι φέρει το τιμητικό όνομα του Ιωάννη Παστρικάκη ενός από τους πρώτους νεκρούς στη μάχη του Αίπους το 1912 για την απελευθέρωση του νησιού.
Οι ναυτοπρόσκοποι βράβευσαν επίσης με τιμητική πλακέτα και ένα συμβολικό δώρο, τον Αντώνη Μωραϊτάκη που ήταν και ο αρχιναυπηγός!.
Τα παιδιά, που απέδειξαν ότι με τους σωστούς δασκάλους και την ανάλογη βοήθεια, μπορούν να προσφέρουν σημαντικές δουλειές δούλεψαν πυρετωδώς επί ένα χρόνο. Κατέγραψαν κάλαντα, παινέματα, μαρτυρίες και αναβίωσαν ένα ξεχασμένο έθιμο για το Βροντάδο.


Μας προξένησε εντύπωση εξάλλου το πόσοι άνθρωποι δούλεψαν και βοήθησαν (περίπου 40) ώστε να μπορούμε εμείς σήμερα να κρατάμε στα χέρια μας (διατίθεται και στα βιβλιοπωλεία) το πολύ καλό CD-ROM που έχει χρηματοδοτηθεί, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, μέσω του προγράμματος “Νεολαία, Δράση 3.1- Πρωτοβουλίες Νέων” δείχνοντας ότι οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις μπορούν να πιάσουν τόπο.