Αρχική Νέα Τοπικά ΝΑ Ασία: παραμένουν αγνοούμενοι 9 έλληνες

ΝΑ Ασία: παραμένουν αγνοούμενοι 9 έλληνες

11


“Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των Ελλήνων αγνοουμένων-αναζητούμενων στις πληγείσες περιοχές, παραμένει όπως την είχα περιγράψει το πρωί (σ.σ. Πέμπτης)”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο αριθμός αυτός παραμένει στους εννιά.


Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι το ΥΠΕΞ συνιστά σε όσους είναι στις πληγείσες περιοχές να βρίσκονται σε επικοινωνία με τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας και σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν προς αυτές τις κατευθύνσεις να επικοινωνούν προηγουμένως με το υπουργείο Εξωτερικών ή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.


Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε χθεσινή του δήλωση ότι δεν θα δώσει κανένα όνομα αγνοουμένου-αναζητούμενου παρά μόνο όταν θα είναι απολύτως διασταυρωμένες οι πληροφορίες. Επικαλέστηκε, μάλιστα, την κοινοτική πρακτική, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ δεν δίνει ονόματα.


Ως προς την ανθρωπιστική βοήθεια που χορηγεί η χώρα μας, ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αναχώρηση σήμερα το απόγευμα λίγο μετά τις 6:30 αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επιβαίνει ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ για την Βομβάη, όπου αναμένεται να αφιχθεί στις 3 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και μετά τον ανεφοδιασμό του θα αναχωρήσει για το Πουκέτ.


Το άλλο C-130 βρίσκεται στο Κολόμπο από όπου πρόκειται να αναχωρήσει για την Μπανγκόκ προκειμένου να παραδώσει ιατροφαρμακευτικό υλικό.


Το υπουργείο επισημαίνει, μετά την πρώτη αυτή αποστολή, την ιδιαίτερη ανάγκη που υπάρχει σε σκηνές και απευθύνει έκκληση προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που είναι καταγεγραμμένες στα μητρώα του, να εξετάσουν τη δυνατότητα επικέντρωσης της συνεισφοράς τους σε αυτή κυρίως την ανάγκη.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ