Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακό Συμβούλιο: με συνταγή Στέλιου Καμπούρη στη θέση Προέδρου

Νομαρχιακό Συμβούλιο: με συνταγή Στέλιου Καμπούρη στη θέση Προέδρου

28Ενός λεπτού σιγή τήρησαν οι σύμβουλοι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού στην Ινδονησία, κατά τη συνεδρίαση για την εκλογή νέου προεδρείου και μελών Νομαρχιακών Επιτροπών.
Πρόεδρος στο Ν.Σ. και για την ερχόμενη διετία θα είναι ο Στέλιος Καμπούρης, που σε σύνολο 20 παρόντων νομαρχιακών συμβούλων (12 από την πλειοψηφία και 8 από τη μειοψηφία, ενώ απουσίαζε ο κ. Ηλίας Κλεισσάς) έλαβε 12 ψήφους έναντι 8 του κ. Ισίδωρου Καστάνια που προτάθηκε από τη μειοψηφία.
Η μόνη διαρροή που υπήρξε, ως δείγμα δυσαρέσκειας που όμως δεν εκδηλώθηκε με κάποια τοποθέτηση ήταν στην εκλογή του αντιπροέδρου, όπου ο νέος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μικές Γιαννάρας έλαβε 11 ψήφους ενώ ο Γιώργος Χαλκιάς από την αντιπολίτευση 9 ψήφους.
Η ισορροπία επέστρεψε στην επιλογή του Γραμματέα με 12 ψήφους στον Παναγιώτη Κρητικό και 8 στο Γιάννη Κοσμίδη.


Στη συνέχεια το σώμα πήρε την απόφαση για τη δημιουργία δύο νομαρχιακών επιτροπών και κατά προέκταση δύο θέσεων Βοηθών Νομάρχη, όπου μειοψήφησε μόνο ο κ. Καστάνιας διατυπώνοντας την αποχή ότι επιβαρύνονται με λειτουργικά έξοδα ιδιαίτερα οι προϋπολογισμοί των Νομαρχιών αλλά και των Δήμων που αποκτούν περισσότερους αντιδημάρχους.
Εδώ υπήρξε η απόφαση να ψηφίσουν συναινετικά τις προτάσεις όμως 3 σύμβουλοι της πλειοψηφίας φαίνεται να μην τήρησαν την υπόσχεση μην ψηφίζοντας τα μέλη που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση, ενώ δεν ψήφισε ο κ. Καστάνιας.
Έτσι στην α’ Ν.Ε. εξελέγησαν οι κ.κ. Παντελής Στεφάνου με 19 ψήφους και Γιάννης Γαϊσίδης με 16 (αναπληρωματικοί  οι κ.κ. Λίτσα Λύκου και Νίκος Αγραφιώτης αντίστοιχα).
Στη  β’ Ν.Ε. εξελέγησαν οι κυρίες Πηνελόπη Βελαλή και Ισαβέλλα Μπουρνιά (με 19 και 16 ψήφους αντίστοιχα και αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Αριέττα Γιακούμα και Γιώργο Μοσχούρη).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧίος: Επικαιρότητα (όλες οι ειδήσεις)
Επόμενο άρθροΝΑ Ασία: Στους 130.000 οι νεκροί από το σεισμό