Αρχική Νέα Τοπικά Διαπαραταξιακό Προεδρείο στο Δήμο Χίου

Διαπαραταξιακό Προεδρείο στο Δήμο Χίου

9Με διαπαραταξιακό προεδρείο και δημαρχιακή επιτροπή θα προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
Συγκεκριμένα σε σύνολο 19 συμβούλων, όλοι παρόντες, στη διαδικασία για την εκλογή νέων οργάνων, η πρόταση του Δημάρχου για το Γιώργο Συριώδη ως Πρόεδρο του Δ.Σ. έλαβε 15 ψήφους, επίσης είχαμε 2 ψήφους υπέρ της Άννας Βορριά και 1 υπέρ του Αγγελου Μελέκου καθώς και ένα λευκό.
Για αντιπρόεδρος προτάθηκε ο Πέτρος Ρισκάκης που έλαβε 16 ψήφους και από ένα οι κ.κ. Κώστας Παϊδας και Γιώργος Παπαδόπουλος ενώ επίσης είχαμε 1 λευκό.
Για Γραμματέας προτάθηκε ο Γιώργος Παπαδόπουλος που έλαβε 16 ψήφους, 1 ο κ. Συριώδης και 2 λευκά.
Οι πληροφορίες λένε ότι τις διαρροές μάλλον θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στην παράταξη Παντελάρα, αφού ο κ. Νίκος Μαρτάκης που αναμένεται να διαφοροποιήσει στην πορεία τη θέση του από προτάσεις της πλειοψηφίας (ύστερα από τη διαφωνία στη θέση που του προσφέρθηκε) ψήφισε ανοικτά υπέρ των προτάσεων του Δημάρχου.
Εκτός βέβαια αν κάποιοι ήθελαν να στείλουν μήνυμα στο Δήμαρχο ότι διαφωνούν με τις τοποθετήσεις στους αντιδημάρχους που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες (οι πληροφορίες λένε ότι θα παραμείνουν οι Αντώνης Λυπαρής και Ντίνος Στούπος ενώ θα προστεθούν ο Αντώνης Λάρδας και Πέτρος Ντομάτας).
Στη Δημαρχιακή Επιτροπή είχαμε την εκλογή ως τακτικά μέλη των Αγγελου Μελέκου και Αντρέα Μιχαηλίδη με 19 ψήφους, του Στέλιου Ηλιαδάκη με 18 και του Κοσμά Αβραμίδη με 14 ψήφους ενώ πήραν από ένα ψήφο οι Πέτρος Παντελάρας και Πέτρος Ρισκάκης.
Ως αναπληρωματικά μέλη οι Άννα Βοριά με 19 ψήφους και οι Κλειώ Μαστοράκη, Μιχάλης Φυτούσης και Κώστας Παϊδας με 17 ψήφους, δίνει κάποια μηνύματα περί αντιδράσεων και στους δύο μεγάλους συνδυασμούς του δημοτικού συμβουλίου.