Αρχική Νέα Τοπικά “Τσουνάμι” αλληλεγγύης της Μητρόπολης Χίου

“Τσουνάμι” αλληλεγγύης της Μητρόπολης Χίου

6Ένα καράβι τρόφιμα και λοιπή ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες λαούς των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, από τα δολοφονικά τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός την επομένη των Χριστουγέννων έχει βάλει σα στόχο να συγκεντρώσει μέχρι τις 9 Ιανουαρίου μέσω των Ενοριακών Ιερών Ναών η Ιερά Μητρόπολης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος καλούνται ο ιερός κλήρος και όλοι οι Χιώτες να συμμετάσχουν στην καμπάνια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Δέκα μέρες  μετά το σεισμό και το τσουνάμι στη νοτιοανατολική Ασία και από ώρα σε ώρα μεταβάλλεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων. Περισσότεροι από 145.000 είναι οι νεκροί και χιλιάδες οι αγνοούμενοι σε οκτώ χώρες της ευρύτερης περιοχής που κτυπήθηκαν από τα τσουνάμι, ενώ ακόμη δεν έχει υπολογιστεί το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν. Εκατομμύρια είναι επίσης οι άστεγοι και οι δίχως τροφή ενώ αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους και τα λοιμώδη νοσήματα.
Στο κάλεσμα για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας πρωτοστατεί η Εκκλησία που μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Αλληλεγγύη” έφθασε πρώτη στον τόπο της συμφοράς, μεταφέροντας σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια στη Σρι- Λάνκα που μετρά πάνω από 30.000 νεκρούς.
“Συγκλονισμένοι όλοι παρακολουθούμε, από της επομένης των Χριστουγέννων τις τραγικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα σχηματισθέντα πελώρια κύματα κατέπνιξαν, κυριολεκτικά, τα πάντα σε έκταση πολλών χιλιομέτρων και έσπειραν παντού την καταστροφή και τον όλεθρο. Σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, του αριθμού των θυμάτων αυξανομένου καθημερινώς. Το τραγικότερο δε είναι, ότι επίκειται μία δεύτερη καταστροφή από την πείνα, τη δίψα και τα λοιμώδη νοσήματα, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται”, σημειώνει στο κάλεσμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος.

Συγκέντρωση στις ενορίες
“Απαιτείται το ταχύτερο δυνατόν η συγκέντρωση χρημάτων και ανθρωπιστικού υλικού, ικανού να πληρώσει ένα φορτηγό πλοίο προς αποστολή στις πληγείσες περιοχές”, σημειώνει ο κ. Διονύσιος και ενημερώνει με την εγκύκλιό του ότι “εκείνοι που επιθυμούν να προσφέρουν χρήματα μπορούν να τα καταθέτουν αυτά στον ειδικό λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας με αριθμό 0020109100046″.
Το ανθρωπιστικό υλικό θα συγκεντρώνεται στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς μέχρι και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα. Χρήσιμο ανθρωπιστικό υλικό στην παρούσα περίπτωση είναι: καινούργια κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα σκόνη ή εβαπορέ, κονσέρβες (εκτός από κρέας), ρύζι, παιδικές τροφές, μπισκότα, ξηροί καρποί, φάρμακα (εκτός από οινόπνευμα, γάζες κλπ., σκηνές- αδιάβροχα.
“Τα ανωτέρω είδη πρέπει να συσκευάζονται κατά είδος σε κιβώτια των 20 περίπου κιλών και να παραδίδονται στους εφημέριους, με την αναγραφή επί του κιβωτίου του περιεχόμενου”, επισημαίνεται με τη σχετική εγκύκλιο.


Είδη
– κλινοσκεπάσματα
– τρόφιμα μακράς διαρκείας
– φάρμακα
– σκηνές, αδιάβροχα
 


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ