Αρχική Νέα Οικονομία Αλλαγή χρόνου, αλλαγή ωραρίου στα καταστήματα

Αλλαγή χρόνου, αλλαγή ωραρίου στα καταστήματα

9


Μια συνήθεια δεκαετιών καλούνται να αλλάξουν από σήμερα οι Χιώτες καταναλωτές αφού το ωράριο των καταστημάτων αλλάζει.
Κλειστά χθες τα καταστήματα δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν το νέο ωράριο, οπότε από σήμερα γίνεται πλέον η αλλαγή που προβλέπει να είναι ανοικτά κάθε απόγευμα Τρίτης και Παρασκευής.
Το παλιό, χαρακτηρισμένο ως “αναχρονιστικό”, ωράριο που ήθελε να ανοίγουν το απόγευμα της Δευτέρας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι των χωριών που κατέβαιναν στη Χώρα μετά το σαββατοκύριακο, καθώς και η Πέμπτη καταργείται. Οι ειδικοί λένε ότι η Παρασκευή είναι η μέρα που ο εργαζόμενος φθάνοντας στο τέλος της εργάσιμης εβδομάδας, ξοδεύει πιο εύκολα.
Βεβαίως στόχος είναι να λειτουργήσει το απόγευμα της Παρασκευής και με τους επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι θα μπορούν ερχόμενοι για τριήμερο να βρίσκουν σε λειτουργία την αγορά ένα τουλάχιστον απόγευμα.
“Πρόκειται πράγματι για μια σημαντική αλλαγή σε μια συνήθεια πολλών χρόνων”, μας σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Δηράκης. Όπως σημείωσε παλιά τα λεωφορεία κατέβαιναν από τα χωριά Δευτέρα και Πέμπτη για αυτό είχαν επιλεγεί αυτές οι μέρες, κάτι που σήμερα βέβαια δεν ισχύει. Από την ώρα όμως που θα άλλαζε το απόγευμα της Πέμπτης θα έπρεπε να μεταφερθεί και το δεύτερο απόγευμα, για να μην είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ τους.
Ο κ. Δηράκης δεν μας έκρυψε ότι παλιότερα υπήρχε και μια προκατάληψη για αγορές την Τρίτη, ειδικά όταν είχε να κάνει με προικιά ή δώρα γάμου. Πιστεύει όμως πως αυτή η προκατάληψη έχει ξεπεραστεί και πως σύντομα ο κόσμος θα συνηθίσει τις νέες συνθήκες.
Στην ερώτησή μας αν η αλλαγή των ημερών είναι προάγγελος και της αλλαγής στον αριθμό των απογευμάτων που θα είναι ανοικτά τα απογεύματα, ο κ. Δηράκης ναι μεν το απέκλεισε λέγοντας πως δεν συζητούν αυτό το πράγμα, άφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο το δίμηνο του καλοκαιριού στην υψηλή τουριστική περίοδο να το επανεξετάσουν. 


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ