Αρχική Νέα Τοπικά “Κατάπλωρα- κατάπρυμα” με τον Κωνσταντίνο Δ. Γεόμελο

“Κατάπλωρα- κατάπρυμα” με τον Κωνσταντίνο Δ. Γεόμελο

11


* Το 2004, ήταν, κατά γενική ομολογία , μια από τις καλύτερες χρονιές, ειδικά για την ποντοπόρο ναυτιλία. Η ναυτιλία των ωκεανών και των μακρινών πόντων, πέρασε, τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία της. Τέτοια κερδοφορία, ναύλοι, ζήτηση σε όλους τους τύπους πλοίων, σπάνια έχει καταγράψει η ιστορία της ναυτιλίας.
* Έτσι μια ευχή, μπορούμε να δώσουμε, να είναι το 2005, σαν το 2004! Ας είναι και καλύτερο, αν και δύσκολο. Που θα πάει πια η ναυλαγορά;  Ένας ναύλος θα κοστίζει όσο ένα καράβι; Ας είναι λοιπόν, ο νέος χρόνος , τόσο καλός , όσο και ο παλιός. Αυτό εύχονται τόσο οι ποντοπόροι, όσο και ο περίγυρος της ναυτιλίας. Άλλωστε, όταν τα πλοία πηγαινοέρχονται γεμάτα και με καλούς ναύλους , όχι μόνο ο πλοιοκτήτης αλλά και πάρα πολλοί άλλοι, οι οποίοι εξαρτώνται από τη θάλασσα βιώνουν και αυτοί την ευμάρεια.  Και ο καλός χρόνος 2004, που ήταν για την ποντοπόρο ναυτιλία, να συνεχιστεί και το 2005, και να δώσει λίγο από το “γούρι” του στην ακτοπλοΐα.
* Η ελληνική ακτοπλοΐα, με τα τεράστια προβλήματά της, είναι μαζί με την πολύκροτη απελευθέρωση, που εφαρμόζεται αποσπασματικά,  δύο από τα ανοιχτά μέτωπα που καλείται το ΥΕΝ, να αντιμετωπίσει μέσα στο 2005. Ένα άλλο μέτωπο είναι η κατασκευή καινούριων λιμανιών και οι σημαντικές βελτιώσεις που άμεσα πρέπει να γίνουν σε ορισμένα ώστε να είναι τουλάχιστον ασφαλή. Τρίτο μέτωπο, τα μειωμένα εισιτήρια. Το ΥΕΝ, μέσω του υπ. Οικονομικών ή άλλου φορέα, να εξοικονομήσει τους πόρους, που απαιτούνται από τις εταιρείες για να επιτρέψουν και πάλι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τη διακίνηση με μειωμένο εισιτήριο. Τέταρτο μέτωπο, είναι οι συνθέσεις των πληρωμάτων στα ακτοπλοϊκά, οι οποίες θα πρέπει να επανεξετασθούν, να γίνουν πιο ορθολογικές και πραγματικές και να αντιμετωπιστούν υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.
* Στα θετικά του ΥΕΝ, είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποποινικοποίηση της ναυτικής εργασίας, με το πρόσφατο “βέτο”, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η  απελευθέρωση και επιστροφή στην  Ελλάδα του καπ. Απ. Μάγκουρα , πλοιάρχου του δεξαμενοπλοίου “Prestige” , που κρατούνταν από τις Ισπανικές αρχές, τον Νοέμβριο του 2004. Η επιστροφή του ναυτικού Κ. Καστανιά από την Αίγυπτο, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, τον Νοέμβριο του 2004. Η απελευθέρωση του Μ. Καβουργιά, πλοίαρχου του Δ/Ξ “Panos G” από τις αρχές της Ινδονησίας τον Οκτώβριο του 2004. Η απελευθέρωση των 13 ελλήνων ναυτικών του Δ/Ξ “Βασίλειος ΧVI”, που κρατούνταν όμηροι από τις αρχές της Γεωργίας στο Μπατούμι, τον Σεπτέμβριο του 2004. Ο επαναπατρισμός των πέντε ελλήνων ναυτικών του Δ/Ξ “Tasman Spirit”, που κρατούνταν , επίσης όμηροι, από το Πακιστάν , τον Απρίλιο του 2004.
* Με τις ποιοτικές συμμετοχές έξι καραβακιών, η Περιηγητική Λέσχη Χίου διοργάνωσε με επιτυχία το 29ο διαγωνισμό βράβευσης, αγιοβασιλιάτικων καραβακών, μια και το ίδιο το έθιμο, γίνεται στους δρόμους και στις γειτονιές του νησιού. Η βροχή, που προηγήθηκε της εκδήλωσης λειτούργησε αποτρεπτικά για τους “μικρούς”. Εντούτοις και τα έξι που παρουσιάστηκαν, βραβεύτηκαν από την Περιηγητική και είναι χαρακτηριστικό, ότι μπορεί στη μεγάλη κατηγορία, το Καστέλο και το Φρούριο να μοιράστηκαν την πρώτη θέση , όχι όμως και το βραβείο μια και η κάθε ομάδα παιδιών πήρε ξεχωριστή επιταγή των 500 ευρώ. Και του χρόνου, χωρίς τοπικά τσουνάμι, να δρουν αποτρεπτικά για τους “μικρούς”.


cgeomelos@hotmail.com


Η στήλη ΚΑΤΑΠΛΩΡΑ- ΚΑΤΑΠΡΥΜΑ του Κωνσταντίνου Δ. Γεόμελου δημοσιεύεται κάθε Τετάρτη στην ημερήσια χιώτικη εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.