Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Νοσοκομείο: Ανέξοδες υποσχέσεις από την Π. Χατζοπούλου

Νοσοκομείο: Ανέξοδες υποσχέσεις από την Π. Χατζοπούλου

15


Ανέξοδες υποσχέσεις για το μέλλον και αόριστη κριτική στην προηγούμενη  διοίκηση χαρακτήρισαν τις δηλώσεις της Παναγιώτας Χατζοπούλου, προέδρου στο ΠΕΣΥΠ Βορείου Αιγαίου.
Στη τρίτη κατά σειρά επίσκεψη της στη Χίο η κ. Χατζοπούλου υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου, την πρόσληψη τριάντα ατόμων στο Νοσοκομείο χωρίς όμως η ίδια να είναι σε θέση να ανακοινώσει ούτε  τις ειδικότητες που θα αναζητηθούν και βέβαια ούτε το πότε θα αναρτηθεί η σχετική προκήρυξη.
Παρά το γεγονός ότι ερωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες η απάντηση της περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές για επικείμενο νομοσχέδιο και προφορικές υποσχέσεις στελεχών του Υπουργείου Υγείας.
Η μόνη συγκεκριμένη δέσμευση που μετέφερε πάντως ήταν αυτή για άμεση εξάμηνη παράταση των συμβάσεων  των νοσηλευτών που εργάζονται με το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας STAGE.
Η ίδια αρκέστηκε ακόμη σε αόριστες κριτικές αναφορές εις βάρος της προηγούμενης διοίκησης του Νοσοκομείου παρουσιάζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ως έργο της νυν διοίκησης, την καταγραφή της περιουσίας του Νοσοκομείου, οικειοποιούμενη έτσι  ένα τεράστιο έργο που ήρθε εις πέρας  χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού του ιδρύματος και ως έτσι είχε παρουσιαστεί από την προηγούμενη διοίκηση.
Αξιοποιώντας μάλιστα τις ιδέες των προηγούμενων, η κ Χατζοπούλου παρουσίασε ως φάρμακο δια πάσα νόσο την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, χωρίς να αποκλείσει και την πιθανότητα αναθεώρησης των απόψεων περί συνεργασίας με το δήμο Χίου  πάνω σε αυτό τον σημαντικό τομέα.
Επιβεβαιώνοντας μάλιστα την προσήλωση της στο κλίμα λιτότητας που επιβάλει γενικότερα η  κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στο σχεδιασμό για την ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων κτιρίων που προβλέπει η μελέτη της ΔΕΠΑΝΟΜ για χάρη οικονομίας αν το επιβάλουν οι συνθήκες.
Ακόμα δεν παρέλειψε να χαϊδέψει ακόμη μια φορά τα αφτιά της τοπικής κοινωνίας αναφερόμενη σε  πόλεμο που δέχεται από Μυτιληνιούς στην προσπάθεια της να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μεταξύ των τριών νομών του Βορείου Αιγαίου.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ