Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ούζο Πίττα με μεζέ… νοτινή επέκταση διαδρόμου προσγείωσης

Ούζο Πίττα με μεζέ… νοτινή επέκταση διαδρόμου προσγείωσης

14Ευκαιρία για συζήτηση και ενημέρωση πάνω στα θέματα της επικαιρότητας έδωσε το κάλεσμα του βουλευτή κ. Γιάννη Πίττα για ένα ούζο τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Σε ταβερνάκι του Μέγα Λιμνιώνα το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Πίττας υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους μαζί με τους στενούς συνεργάτες του και οικογενειακά του πρόσωπα. Παρούσα και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου κα Στέλλα Μικέδη.
Η είδηση που έδωσε ο κ. Πίττας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον ίδιο είναι η πρόθεση να επεκταθεί προς τα νότια ο διάδρομος προσγείωσης και μέσα στην έκταση που μετά από 20ετη καθυστέρηση πέρασε επιτέλους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως ζώνη ασφαλείας.
Χαρακτηρίζοντας καλή την πορεία των διαδικασιών για την απαλλοτρίωση στη βόρεια πλευρά, σημείωσε ότι “πιθανότατα να προχωρήσουμε σε μία εν μέρει λύση, όπου μπορεί να λύσει ένα σχετικό πρόβλημα. Η μοναδική λύση βέβαια είναι η επέκταση”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πίττας.
Μετά το τέλος της ενημέρωσης ζητήσαμε ειδικά για αυτό το σημείο να υπάρξει διευκρίνηση και πράγματι ο κ. Πίττας δήλωσε πως εξετάζεται η περίπτωση για τη νότια πλευρά. Για αυτά τα 250 μέτρα που όμως σήμερα αποτελούν ζώνη ασφαλείας, έτσι όπως επιβάλλεται από τους διεθνείς κανονισμούς.
“Εξετάζεται η δυνατότητα για λόγους ασφαλείας των πτήσεων και οι πληροφορίες λένε ότι δεν υφίσταται νομικό πρόβλημα να γίνει επέκταση του διαδρόμου 100- 150 μέτρων για λόγους και μόνο ασφαλείας πτήσεων”, σημείωσε στις επεξηγηματικές δηλώσεις επιμένοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει νομικό πρόβλημα.
Πρόκειται ασφαλώς για τις πιέσεις των τουριστικών γραφείων που με τη σειρά τους δέχονται πιέσεις όπως φάνηκε κατά την περσινή περίοδο από αεροπορικές εταιρείες τσάρτερ.
Το πως όμως η ζώνη ασφαλείας θα παρουσιάζεται και σαν ωφέλιμος χώρος της πίστας και δεν θα μπαίνει ζήτημα για τις περιουσίες των νοτίων έξω από τη ζώνη των 250 μέτρων είναι κάτι που αναμένεται το επόμενο διάστημα να εξηγήσει ο κ. Πίττας ή καλύτερα η ΥΠΑ
Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι έχουμε μείνει πίσω σε πράγματα “χωρίς να παραγνωρίζουμε την προσφορά της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά -όπως είπε- θα μπορούσαν να είχαν γίνει παραπάνω πράγματα”.
Χαρακτήρισε σημαντικά τα νομοσχέδια που προχώρησαν που ¨πρόσφεραν στη μεσαία τάξη”, εμμένοντας ιδιαίτερα στο θέμα του αναπτυξιακού νόμου, στην προσαύξηση του ΙΚΑ στην κατάργηση του μαθηματικού τύπου αλλά και στο βασικό μέτοχο.
Χαρακτήρισε ιδιαίτερη βαρύ και εξαντλητικό το πρόγραμμα του βουλευτή που χρειάζεται να είναι πολλές ημέρες στην Αθήνα αφού εκεί είναι τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και ανακοινώνοντας ότι υπεύθυνη του τομέα επικοινωνίας και του γραφείου δημοσίων σχέσεων αναλαμβάνει ως επιστημονική συνεργάτης η κόρη του κα Μαρία Πίττα- Χούλη.

Ικανοποιημένος από την πορεία μεγάλων έργων
Σε ότι αφορά τα μεγάλε έργα του νομού, πέρα από τις εξελίξεις στο αεροδρόμιο έκρινε θετικές τις εξελίξεις τόσα στο θέμα των φραγμάτων (όπου στις 10 Ιανουαρίου συζητιόνται οι προσφυγές που έχουν γίνει στο φράγμα κόρης Γεφύρι και δυνατότητα στη συνέχεια να αναλάβει ο ανάδοχος το έργο), όσο και στο νοσοκομείο (που ξέμπλεξε από το ΚΑΣ), στην εκμετάλλευση του Λιμένα Μεστών με ακτοπλοϊκή γραμμή από Λαύριο και Σάμο.
Επίσης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με το Νομάρχη Χίου θα έχει συνάντηση με τον κ. Σουφλιά για το θέμα των λιμενικών εγκαταστάσεων (για το δρόμο του Κάστρου δεν έκανε αναφορά), ενώ μίλησε με θετικά σχόλια για τα ζητήματα των Ψαρών τονίζοντας ότι ο ίδιος εμμένει ότι χρειάζεται να πάει και νέα ηλεκτρογεννήτρια για να λυθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Σε ένα μήνα ανακοίνωσε ότι θα έχει περισσότερα να πει και για το θέμα των λαϊκών πολυκατοικιών, ενώ στο ζήτημα της απελευθέρωσης του ωραρίου δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος κάτι που όπως είπε και οι συνάδελφοί του μέσα στην σχετική επιτροπή της Βουλής -στην οποία και συμμετέχει- πιστεύει ότι δεν θα το αφήσουν να περάσει.