Αρχική Νέα Τοπικά Προσφορά φαρμάκων από Δήμο Χίου- μέχρι τη Δευτέρα η καμπάνια του ΕΥΟΔΟΥ

Προσφορά φαρμάκων από Δήμο Χίου- μέχρι τη Δευτέρα η καμπάνια του ΕΥΟΔΟΥ

9


Φάρμακα αξίας 2.000 ΕΥΡΩ θα προμηθευτεί ο Δήμος Χίου και θα αποστείλει στους σεισμόπληκτους κατοίκους των χωρών της ΝΑ Ασίας. Τα φάρμακα θα αποσταλούν μέσω της μη Κυβερνητικής οργάνωσης “Γιατροί του Κόσμου” η οποία θα εξοπλίσει ένα πλοίο με φαρμακευτικό υλικό και προβλέπεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά για την Τζακάρτα στις 17 Ιανουαρίου. Με το πλοίο αυτό θα μεταφερθεί και ανθρωπιστική βοήθεια που υπολογίζεται να φτάσει στους 600 τόνους.
Ήδη τριμελής επιτροπή του Δήμου Χίου αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Παπαδόπουλο, Γιάννη Σεττάκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη θα προέβη στην παραγγελία των φαρμάκων.
Επίσης ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας Δ. Χίου με σχετική επιστολή του προς εύπορες οικογένειες του τόπου, τις ζήτησε να συνεισφέρουν στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί από την Εκκλησία και τον Ερυθρό Σταύρο αλλά και στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ.
Ολοκληρώνεται εξάλλου τη Δευτέρα σήμερα η συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών από τον ΕΥΟΔΟ, το Ν.Π.Δ.Δ. της Νομαρχίας.
Ενώ η Κυριακή, 9/1, είναι η τελευταία μέρα συγκέντρωσης παρόμοιων ειδών από την  Ιερά Μητρόπολη Χίου σε συνεργασία με τους Ιερούς Ναούς.
Μιλώντας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανέφερε ότι ένα ελληνικό C-130 ήταν μεταξύ των πρώτων αεροσκαφών που έφθασαν στις πληγείσες περιοχές μεταφέροντας 20 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ότι στη συνέχεια μετέβη και δεύτερο C-130, ενώ ετοιμάζεται να αναχωρήσει και ένα τρίτο.
Επίσης ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι με τη συνεργασία της ΕΡΤ κατέστη εφικτή η συγκέντρωση χρηματικού ποσού συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου η συνολική οικονομική βοήθεια του ελληνικού λαού προς τις πληγείσες περιοχές θα ανέλθει στα 26 εκατ. ευρώ.