Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Μουσικές Επιλογές: Δημήτρης Μπάσης “Δύσκολη Καρδιά”

Μουσικές Επιλογές: Δημήτρης Μπάσης “Δύσκολη Καρδιά”

17ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ
” Δύσκολη καρδιά “
E m i

από τον Aργύρη Bλάττα, vlattas@acn.gr


Κυκλοφορεί από την EMI Music ο νέος δίσκος του Δημήτρη Μπάση με τίτλο “Δύσκολη Καρδιά“. Περιλαμβάνει 12 νέα και πολύ “σημερινά” τραγούδια. Οι συνθέσεις κρύβονται πίσω από το ταλέντο και την προσωπική σφραγίδα του Νίκου Αντύπα και, καθόλου τυχαία, βρίσκονται σε απόλυτη συνάφεια με τους στίχους που έγραψαν η Λίνα Νικολακοπούλου και η Μυρτώ Κοντοβά.
Η άποψη της παρέας των δημιουργών για τα τραγούδια κινείται πάνω στην ίδια γραμμή: την αγωνία του σήμερα που την αγγίζουν και την εξωτερικεύουν με σεβασμό εκθέτοντας στα μάτια μας και στα αυτιά μας ότι μας θλίβει, ότι μας ευχαριστεί και ότι μας ανησυχεί. Το αποτέλεσμα μετά από πολλές ώρες και βασανιστική δουλειά στο στούντιο οφείλεται κυρίως στην υπέροχη σχέση που υπάρχει ανάμεσα τους και το όραμα που ανέπτυξαν με τη συναυτουργία του Δημήτρη Μπάση, ο οποίος ως αριστοτεχνικά ευέλικτος φορέας το υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο.
Ο συνθέτης και οι στιχουργοί – ευαίσθητοι δημιουργοί – δέκτες μηνυμάτων που εκπέμπει το σύγχρονο περιβάλλον έφτιαξαν 12 τραγούδια από μας και για μας. Ο Δημήτρης Μπάσης τα βίωσε και τα απέδωσε με την εξαιρετική φωνή και τη συγκλονιστική ερμηνεία του. Έδωσε έτσι μια ιδιαίτερη διάσταση σε τραγούδια που ξεφεύγουν από το λαϊκό χρώμα, όπως το: Δύσκολη Καρδιά και το Τρίτη Χαμένη προκαλώντας έκπληξη στο συνθέτη και στους στιχουργούς αλλά και στον ίδιο τον εαυτό του, αφού μέχρι τώρα δεν είχε ποτέ δοκιμαστεί σε κάτι τόσο διαφορετικό. Πιστός όμως και αναγνωρισμένος στο λαϊκό ρεπερτόριο, που φυσικά ποτέ δεν θα το απαρνηθεί, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά με το “Ότι Αρχίζει” και το “Κλείσε μου το Στόμα” ότι είναι πολύ σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής.


Τα τραγούδια του cd που προτείνουμε:


01. Δύσκολη καρδιά
02. Τρίτη χαμένη
03. Φλου φωτογραφίες
04. Θέλει ψυχή το τραγούδι
05. Αλάνα
06. Κλείσε μου το στόμα
07. Ό,τι αρχίζει
08. Το πιτσιρίκι
09. Το σχοινί
10. Πάντα εσύ, πάντα εγώ
11. Ανεμιστήρας
12. Λαμπάδες


Aργύρης Bλάττας
vlattas@acn.gr


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠόλο: εύκολο απόγευμα για το ΝΟΧ
Επόμενο άρθροΠοδόσφαιρο Α Τοπική: κέρδισε η Δάφνη