Αρχική Νέα Τοπικά Δημαιρεσίες Δήμου Ομηρούπολης: θέσεις προς… δεξιά- ανεξαρτητοποίηση Παντελόγλου

Δημαιρεσίες Δήμου Ομηρούπολης: θέσεις προς… δεξιά- ανεξαρτητοποίηση Παντελόγλου

15



Με προβλήματα ξεκίνησε η νέα χρονιά για τη Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης όπου από τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή βγήκε λαβωμένη, αφού ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και για χρόνια στέλεχος της ΠΑΚ Αντώνης Παντελόγλου.
Με αιχμές κατά του Δημάρχου Δημήτρη Παπαληού για έλλειψη επικοινωνίας ο κ. Παντελόγλου τονίζει ότι θα υπερασπίζεται το πρόγραμμα και τις θέσεις με τις οποίες εκλέχτηκε (δηλαδή της ΠΑΚ- Νέα Πορεία)
Παράλληλα έχουμε μια “δεξιά στροφή” της Δημοτικής Αρχής, τουλάχιστον σε επίπεδο στενών συνεργατών του Δημάρχου αφού στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και στους δύο αντιδημάρχους προτάθηκαν και ορίστηκαν πρόσωπα που είναι φίλα προσκείμενοι στο χώρο της ΝΔ.
Αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι Δέσποινα Βλυσίδου που σίγουρα έχει εμπειρία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Νίκος Πούπαλος, Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Συκιάδας που ήταν και η έκπληξη στις επιλογή του Δημάρχου.
Για το Προεδρείο στη θέση του Πρόεδρου ψηφίστηκε ο Γιάννης Καλλίκης, του αντιπροέδρου η Μαριέττα Καλαγκιά και του γραμματέα η Μαρία Ψαρρά (αντικατέστησε τον αείμνηστο Δημήτρη Κοινούση που είχε εκλεγεί με την ΠΑΚ και είχε ανεξαρτητοποιηθεί).
Η Δημαρχιακή Επιτροπή συνεχίζει να εκπροσωπείται από όλες τις παρατάξεις και συγκεκριμένα από τους: Νίκο Πούπαλο, Κώστα Τσούτσα, Γιώργιο Καλαγκιά και Γιώργο Παντελίδη. Οι αναπληρωτές είναι οι Νίκος Τσίχλας, Γιώργος Τσούρος, Κώστας Παπασταματίου και Απόστολος Ροδίτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη θέση του Προέδρου του σώματος έθεσε υποψηφιότητα και ο Γιώργος Παντελίδης που δέχτηκε δύο ψήφους. Μάλιστα από τη διαδικασία βγήκε εκτεθειμένη η εφορευτική επιτροπή που μετά την πρώτη καταμέτρηση βρήκε μία ψήφο για τον κ. Παντελίδη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ζητήσει νέα μέτρηση ο Νίκος Κυριακός, ανεξάρτητος σύμβουλος- Πρόεδρος Λαγκάδας, δηλώνοντας ότι τον έχει ψηφίσει και ο ίδιος!
Λευκό ψήφισαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας από την οποία απουσίαζαν οι Νίκος Ροδίτης (στις ΗΠΑ) και ο Δημήτρης Κρητικός– Πρόεδρος Καρυών.
Ο Δήμαρχος κ. Παπαληός δεν σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση Παντελόγλου, επιφυλασσόμενος για επόμενη συνεδρίαση, ενώ είναι άγνωστη ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει ο έτερος σύμβουλος που προέρχεται από το Συνασπισμό και τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Αθανασόπουλος.

Διαφήμιση