Αρχική Νέα Τοπικά Ανθρωπιστική βοήθεια: δύο νταλίκες πράγματα

Ανθρωπιστική βοήθεια: δύο νταλίκες πράγματα

11Δύο νταλίκες με διάφορα είδη που τελικό προορισμό έχουν τις δοκιμαζόμενες χώρες της ΝΑ Ασίας κατάφεραν να γεμίσουν οι Χιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΥΟΔΟΣ και της Ιεράς Μητρόπολης για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.
Οι εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου ΚΡΟΝΟΣ στην Καρδαμάδα έγιναν αποθηκευτικοί χώροι όπου συγκεντρώθηκαν κούτες με γάλατα, κονσέρβες, ξηρά τροφή, φάρμακα, καινούργια ρούχα και κλινοσκεπάσματα.
Εκεί μεταφέρθηκαν με φορτηγάκια από τους ενοριακούς ναούς και τα είδη που είχαν συγκεντρωθεί ύστερα από το κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης. Τα πράγματα που είχαν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό Παναγιάς Λέτσαινας ξεφόρτωναν όταν συναντήσαμε τον Πρόεδρο του ΕΥΟΔΟΥ, νομαρχιακό σύμβουλο Πέτρο Φλάμο που συντόνιζε τις εργασίες.
“Είναι συγκινητική η προσφορά των Χιωτών. Είχαμε σα στόχο να γεμίσουμε ένα τριαξονικό και τώρα αναμένεται να θέλουμε δύο”, σημείωσε ο κ Φλάμος. Σημείωσε ότι σήμερα θα φύγει οπωσδήποτε η μία νταλίκα ενώ τόνισε ότι τα φορτηγά για τον Πειραιά γίνονται δωρεά από μεταφορικές εταιρείες ενώ θα είναι δωρεάν και η ακτοπλοϊκή μεταφορά.
Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρωθεί στις αποθήκες της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών στο παλιό εργοστάσιο του ΚΕΡΑΝΗ στον Πειραιά ώστε στη συνέχεια να φορτωθούν στο πλοίο που θα αναχωρήσει στις 17 του μήνα για την ΝΑ Ασία, μεταφέροντας βοήθεια και ιατρικά είδη. Το πλοίο όπως έχει ανακοινωθεί θα λειτουργήσει και ως πλωτό νοσοκομείο έτσι ώστε να παρασχεθεί και ιατρική βοήθεια στους πληγέντες από τα τσουνάμι.