Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΠΑΜΕ για απολύσεις σε σούπερ μάρκετ

Καταγγελία ΠΑΜΕ για απολύσεις σε σούπερ μάρκετ

16

Την απειλή απολύσεων προς εργαζόμενους σε υποκατάστημα πολυεθνικής αλυσίδας super market καταγγέλει το ΠΑΜΕ με την ακόλουθη ανακοίνωση. Να σημειώσουμε ότι είχαμε επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ύπάρχουν πιέσεις για επέκταση του ωραρίου στο ίδιο κατάστημα χωρίς όμως τότε να έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από συνδικαλιστικό όργανο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με την έναρξη της νέας χρονιάς η κυβερνητική, αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της λιτότητας, των απολύσεων, της ανεργίας, της ακρίβειας και της απελευθέρωσης του ωραρίου, βρίσκει τώρα την έκφρασή της και στη Χίο.
Η πολυεθνική εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, δια του εκπροσώπου τους στη Χίο, Μονιούκα, πρώην ιδιοκτήτη του MR MON, εκβιάζει και απειλεί τους εργαζόμενους των Super Market του προκειμένου να αλλάξουν προς το χειρότερο τη συλλογική τους σύμβαση, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (μερική απασχόληση, ωρομίσθιο κλπ.) επιχειρεί μαζικές απολύσεις.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους τον αυταρχισμό και το αντεργατικό κλίμα που επικρατεί στα Super Market ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ με τους μισθούς κάτω από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες και άδειες και τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, προκειμένου να κέρδη της πολυεθνικής και του ντόπιου παρατηρητή της.
Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και αξιοποιούν οι μεγαλοεργοδότες θα ενταχθούν την επόμενη περίοδο και θα εκδηλωθούν και σε άλλους εργασιακούς χώρους.
Τέλος το ΠΑΜΕ με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του στο συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστεί καλώντας σε συντονισμό και κοινή δράση όλους τους εργαζόμενους στα Super Market που θίγονται από αυτή την αντεργατική πολιτική προκειμένου να μην περάσουν οι απολύσεις και οι αντεργατικές μορφές απασχόλησης”.