Αρχική Νέα Τοπικά Παιδεύονται με τις πυρκαγιές αγρών χειμωνιάτικα οι Πυροσβέστες

Παιδεύονται με τις πυρκαγιές αγρών χειμωνιάτικα οι Πυροσβέστες

5


Δύο ακόμα πυρκαγιές σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Αμανής είχαμε χθες το απόγευμα. Το γεγονός ότι ξεκινούν από αγρούς δείχνουν ότι κύρια (αν όχι αποκλειστικά) οφείλονται σε ανημποριά αυτών που την ανάβουν για να καθαρίσουν τους αγρούς τους να την ελέγξουν. Ετσι μέσα στο καταχείμωνο κάηκαν περί τα 35 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Σοβαρές ευθύνες έχει πλέον και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, Δήμος και Τοπικά Συμβούλια, έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να μην φτάσουμε υπέργηροι να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εμπρησμό από αμέλεια.
Στο πυροσβεστικό δελτίο τώρα:
Πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου στις 14.20, στην περιοχή Μελανειός του Δήμου Αμανής πιθανόν από καύση καλλιεργειών. Η πυρκαγιά σβήστηκε στις 18.30 της ίδιας ημέρας από 4 οχήματα και 9 άντρες και με τη συνδρομή του Πυρ/κού οχήματος του Δήμου Αμανής αφού έκαψε 25 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Η πυρκαγιά ήταν κοντά της περιοχής που συνέβη το ατυχές γεγονός το 1999 όπου έχασαν τη ζωή τους 2 Πυρ/στες και 1 τραυματίστηκε.
Την ίδια ημέρα, στις 16.20 πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Ποταμιάς από άγνωστη αιτία. Η πυρκαγιά σβήστηκε στις 18.30 από 2 οχήματα και 6 άντρες αφού έκαψε 10 στρέμματα χοστολιβαδικής έκτασης.
Διενεργείται προανάκριση και για τις δύο πυρκαγιές.