Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ζητείται στέγη για εκπαιδευτικά προγράμματα Β’ βαθμιας

Ζητείται στέγη για εκπαιδευτικά προγράμματα Β’ βαθμιας

6


Την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που θα παραχωρεί κτήριο για τη στέγαση του “σχολείου δεύτερης ευκαιρίας” και του Κέντρου εκπαίδευσης ενηλίκων αναμένει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έτσι ώστε να κλείσει το φάκελο προς το υπουργείο για τη διεκδίκηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.
Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας θα μπορεί να χορηγεί απολυτήριο Γυμνασίου σε ενήλικες εργαζόμενους άνω των 20 ετών και θα έχει διάρκεια δύο 8μηνων. Ήδη όπως μας ανακοίνωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Παύλος Καλογεράκης υπάρχουν 28 αιτήσεις ενδιαφερόμενων που ζητούν να φοιτήσουν, ενώ τα τμήματα πρόκειται να είναι σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου 15- 16 ατόμων.
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα γίνονται σεμιναριακού τύπου μαθήματα διάρκειας 2-3 μηνών.
Ο χώρος που έχει προταθεί από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να παραχωρηθεί για έδρα των δράσεων αυτών είναι τμήμα από το Εκθεσιακό Κέντρο Καλουτά.
Ήδη έχει εκφράσει την αντίρρησή του ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση “Παρόν & Μέλλον“, με άρθρο του επικεφαλής κ. Γιάννη Γαϊσίδη στην ιστοσελίδα viglatoras.info θέτοντας ως θέμα ότι ο χώρος φτιάχτηκε για άλλες δράσεις.
Οι χώροι για τους οποίους έχει ζητηθεί να παραχωρηθούν είναι ορισμένοι από αυτούς που σήμερα στεγάζουν υπηρεσίες (στην είσοδο δεξιά), η μεγάλη αίθουσα για διαλέξεις καθώς και βοηθητικοί χώροι που προορίζονταν για κουζίνα- αποθήκη. Κατά μια πρώτη λοιπόν εκτίμηση το εκθεσιακό κέντρο δεν επιβαρύνεται και μπορεί να λειτουργήσει, χρειάζεται όμως αντί να φιλοξενήσει άλλες δράσεις να βρει αντικείμενο σχετικό με τον προορισμό του.
Κατά την επίσκεψή μας στο Εκθεσιακό Κέντρο θέσαμε το ερώτημα προς το μέλος της Διοίκησης της ΕΝΑ Χίου κ. Ιάκωβο Ζαννίκο για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με την κύρια δράση του Κέντρου που είναι οι εκθέσεις, μας απάντησε ότι για την ΕΝΑ παραμένει ως κύρια ευθύνη η διενέργεια εκθέσεων. “Δεν νομίζω ότι κόβονται δραστηριότητες με τη φιλοξενία των προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας, σίγουρα μπορεί να εξεταστεί και να βρεθεί μία λύση”, μας δήλωσε.
 “Σήμερα βρισκόμαστε στη 2η θέση του προγράμματος που έχουν εξασφαλισμένους πόρους για μια 4ετία και θα προσφέρουν και ορισμένες νέες θέσεις εργασίας” μας δήλωσε ο κ. Καλογεράκης, επισημαίνοντας τα στενά περιθώρια που υπάρχουν για την ανεύρεση άλλης στέγης και με δεδομένο ότι θα γίνουν μόνο σε 4 νομούς.
Το θέμα του εκθέσεις- συνέδρια είναι όμως σημαντικό και χρειάζεται να εξεταστεί με τη μέγιστη σοβαρότητα έτσι ώστε χωρίς να χαθούν τα προγράμματα της Δευτεροβάθμιας να αυξηθούν και οι δράσεις πάνω στο κατεξοχήν αντικείμενο που έχει το Κέντρο Γ. ΚΑΛΟΥΤΑΣ σύμφωνα με τους όρους ένταξης στο κοινοτικό πρόγραμμα INTERREG II.