Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη “Ξεσπιτώνονται” οι μαθητές στη Λαγκάδα

“Ξεσπιτώνονται” οι μαθητές στη Λαγκάδα

6


Η επανέναρξη των οικοδομικών εργασιών μεσούσης της σχολικής περιόδου στο Δημοτικό Σχολείο της Λαγκάδας, αναγκάζουν το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων να προχωρήσει σε διαμαρτυρία προς το Δήμο Ομηρούπολης αλλά και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ενώ το φθινόπωρο, πριν μερικούς μήνες, οι γονείς και οι δάσκαλοι διαμαρτύρονταν που οι τουαλέτες γίνονταν μέσα στο σχολείο, μικραίνοντας τους χώρους τώρα βλέπουν να γίνονται εξωτερικές εργασίες για τη δημιουργία στεγάστρου ώστε να λειτουργήσουν εξωτερικά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το έχει η Ε’ τάξη όπου αν και βαφτεί το Σεπτέμβριο τώρα ξαναγίνονται εργασίες ενώ έχουν βγει τα παράθυρα για να μπουν καινούργια.
“Επειδή οι διαδικασίες αποκατάστασης προβλέπονται ιδιαίτερα δύσκολες και χρονοβόρες”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων αποφασίστηκε να γνωστοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί.
“Καλούμε το Δήμο Ομηρούπολης και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μας υποδείξουν πως θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των μαθημάτων και πως θα διασφαλισθεί η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο σχολείο”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το Διευθυντή του Σχολικού Συγκροτήματος Λαγκάδας- Συκιάδας Αχιλλέα Φιστουρή μας δήλωσε ότι σήμερα θα συνεδριάσει το σχολικό συμβούλιο έτσι ώστε να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η πρόταση που αναμένεται να γίνει είναι να μεταφερθούν όλες οι τάξεις στη Συκιάδα, με την παραχώρηση και της αίθουσας του πολιτιστικού συλλόγου, έτσι ώστε να γίνουν εκεί τα μαθήματα και τα συνεργεία να μπορέσουν να εργαστούν ανενόχλητα.
Παράλληλα θα ζητηθεί από το Δήμο Ομηρούπολης να πιέσουν όσο γίνεται τα συνεργεία για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών.