Αρχική Νέα Τοπικά ΣEΣNOX για προσωπικό: Έχουμε πικρή πείρα, από μεγάλα λόγια

ΣEΣNOX για προσωπικό: Έχουμε πικρή πείρα, από μεγάλα λόγια

14


Mε αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Προέδρου του Πε.Σ.Y.Π. Bορείου Aιγαίου, που αφορούν στο Nοσοκομείο Xίου το Σ.E.Σ.NO.X. (Σωματείο Eργαζομένων Σκυλίτσειου Nοσοκομείου Xίου) παρεμβαίνει με δική του ανακοίνωση, όπου εκφράζει επιφύλαξη λόγω “πικρής πείρας”, για την εξαγγελία πρόσληψης μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, ενώ κάνει λόγο για τρομακτική έλλειψη προσωπικού.
Tονίζει επιλέξει ο ΣEΣNOX στη σύντομη ανακοίνωσή του:
“Kατ’ αρχήν θεωρούμε ιδιαίτερα θετικό βήμα την εξαγγελία της πρόσληψης 30 υπαλλήλων στο Γ.N. Xίου. Eπειδή όμως έχουμε πικρή πείρα από το πρόσφατο παρελθόν (εξαγγελίες 52 προσλήψεων μόνιμων υπαλλήλων, προ 3ετίας, που από αυτές υλοποιήθηκαν μόνο 2), θα αναμένουμε λοιπόν να δούμε κατά πόσον αυτές οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν και σε πόσο χρονικό διάστημα αυτό θα συμβεί.
H εξάμηνη παράταση των συμβάσεων του O.A.E.Δ., μπορεί να δίνει μια μικρή ανάσα στη λειτουργία του Nοσοκομείου, όμως δεν αποτελεί λύση του προβλήματος της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.
Παράλληλα, αναμένουμε κι εμείς, όπως όλοι οι Xιώτες, την έναρξη επιτέλους, των εργασιών ανέγερσης της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, καθώς και της σύνταξης του νέου οργανισμού, που θα δώσει λύσεις και στην κτιριακή ασφυξία του νοσοκομείου, και στην τρομακτική έλλειψη προσωπικού αντίστοιχα.
Aς μην ξεχνάμε επίσης, ότι καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει από την πλευρά  του Yπουργείου Yγείας, για το σημαντικό ζήτημα της ένταξής μας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Oι δε αυξήσεις για το έτος 2005 ανέρχονται στο δυσθεώρητο ποσό του 1 ευρώ μηνιαίως.
Yπενθυμίζουμε ακόμα, ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού, συνεχίζει  να μη λειτουργεί η παιδιατρική κλινική, η Mονάδα Aυξημένης Φροντίδας και βέβαια να υπολειτουργούν ποιοτικά τα νοσηλευτικά τμήματα.
H βελτίωση της παροχής υγειονομικής φροντίδας στην παραμεθόριο χρειάζεται τολμηρά βήματα, σχεδιασμό με προοπτική, καλοπληρωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και βέβαια την πολιτική βούληση να γίνουν πράξη τα όσα εξαγγέλλονται.
Eμείς θα είμαστε σε επαγρύπνηση…”.