Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανακοίνωση Ελπίδας Τσουρή για εξαγγελίες προσλήψεων στο Νοσοκομείο

Ανακοίνωση Ελπίδας Τσουρή για εξαγγελίες προσλήψεων στο Νοσοκομείο

5


“Θα περίμενε κανείς από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τα οποία μάλιστα είναι επιφορτισμένα με καθήκοντα σε ευαίσθητους χώρους, όπως η υγεία, μια στοιχειώδη σοβαρότητα στον προγραμματισμό και τις εξαγγελίες τους”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή που συνεχίζει:
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου του Πε.Σ.Υ.Π.  Β. Αιγαίου στο νομό μας, ανακοινώθηκαν ως “σημαντικές” εξελίξεις τα εξής:


* Η προκήρυξη κάλυψης 30 θέσεων διοικητικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
* Η τροποποίηση της μελέτης εφαρμογής για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου της Χίου.
* Τέλος, αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού του κόστους κατασκευής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου της Χίου “χάρη οικονομίας”, αν το επιβάλλουν οι συνθήκες.


Ενόψει αυτών των εξελίξεων, η πρώην Υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή έκανε την παρακάτω δήλωση:


“Περίμενα συνειδητά, μέχρι σήμερα, τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πρόοδο των σχετικών με την υγεία θεμάτων σε τοπικό επίπεδο, εκφράζοντας, παράλληλα, την πρόθεσή μου να συνεισφέρω προς την κατεύθυνση της υλοποίησης τους.
Όμως, δέκα μήνες μετά τις εκλογές δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ανησυχία και τον προβληματισμό μου για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας, στο νομό μας. Τόσο από την άποψη των κτιριακών υποδομών, όσο και από αυτήν του ανθρωπίνου δυναμικού, αυτά τα οποία πρόσφατα δηλώθηκαν δεν επιτρέπουν περιθώρια αισιοδοξίας.


Συγκεκριμένα:


* Σχετικά με το θέμα των προσλήψεων που εξαγγέλθηκαν, επισημαίνω ότι δεν αναφέρθηκε ή κατατέθηκε συγκεκριμένη απόφαση έγκρισης, ούτε οι ειδικότητες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, όπως κατά πάγια τακτική γινόταν στο παρελθόν. Θέλω να ελπίζω, ότι δεν πρόκειται για τις εξαγγελθείσες από την προηγούμενη κυβέρνηση προσλήψεις.
* Δεν προσφέρεται για πανηγυρισμό η έγκριση τροποποίησης της μελέτης εφαρμογής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου της Χίου, ως μοναδικό αποτέλεσμα σε χρονικό διάστημα δέκα μηνών. Υπενθυμίζω ότι μέσα σε 13 μήνες, από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, είχαμε εγκατάσταση της κατασκευάστριας εταιρίας. Από τότε, ουδέν νεώτερον.
* Οι ασαφείς πιθανολογήσεις περί “συμπίεσης” στο κόστος του έργου επιβεβαιώνουν επίσημα τις προβλέψεις και τους φόβους που έχουμε εκφράσει για την πορεία του, ως αποτέλεσμα της μείωσης των δαπανών στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μείωση η οποία θα πλήξει νέα περιφερειακά νοσοκομεία, μεταξύ αυτών και εκείνο της Χίου.


Έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας των προβλημάτων και της σημασίας τους για τους πολίτες της Χίου, επισημαίνω για μια ακόμα φορά, την ανάγκη άσκησης πίεσης, διεκδίκησης, συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των τοπικών φορέων και της κεντρικής εξουσίας, για την ολοκλήρωση της προσπάθειας, την οποία παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Αν αυτή η ανάγκη δεν γίνεται από όλους κατανοητή, τότε θα πρέπει η τοπική μας κοινωνία να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται.
Ως βουλευτής του νομού θα συνεχίσω να επιμένω στην αναγκαιότητα της συνεργασίας, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψω αμέλεια, καθυστέρηση ή εμπαιγμό των συμπολιτών μου”, καταλήγει το δελτίο τύπου.


Να σημειώσουμε πάντως ότι το πρόβλημα δεν είναι ποιος εξήγγειλε τις προσλήψεις αλλά αν θα καλυφθούν επιτέλους οι θέσεις.
Η πατρότητα, όπως γίνεται κατανοητό, είναι το τελευταίο που απασχολεί τους πολίτες.