Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συνασπισμός κατά απελευθέρωσης ωραρίου

Συνασπισμός κατά απελευθέρωσης ωραρίου

7

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συνασπισμού της Αριστεράς καταγγέλλει την πολιτική απελευθέρωσης του ωραρίου, στηρίζοντας όλες τις ενέργειες των φορέων του νησιού.
“Η απελευθέρωση του ωραρίου, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, θα ενισχύσει τις μεγάλες αλυσίδες και θα επιβάλλει ολιγοπωλιακές πρακτικές που ενισχύουν την ακρίβεια, την ανεργία και το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει με κοινοτικά προγράμματα, με εισαγωγή τεχνολογίας, με κλαδικές πολιτικές, με προώθηση των προμηθευτικών και άλλων συνεταιρισμών μικρές επιχειρήσεις ώστε να γίνουν βιώσιμες και να μπορέσουν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Την καταναλώτρια και τον καταναλωτή δεν τον απασχολεί τι ώρα θα πάνε στα μαγαζιά, αλλά το πως θα αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και τη φτώχια.
Το ωράριο πρέπει να συνεχίσει να αποφασίζεται από τις τοπικές κοινωνίες στα πλαίσια των τοπικών δεδομένων και αποφάσεων των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων.
Από την πλευρά μας στηρίζουμε όλες τις ενέργειες και αποφάσεις των φορέων του νησιού μας για να μην περάσει αυτή η κυβερνητική πρόταση η οποία για τη Χίο θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες και για τους επαγγελματίες και για τους εργαζόμενους”.