Αρχική Νέα Τοπικά Αδειασμα ΝΕΛ για την αλλαγή άφιξης των πλοίων

Αδειασμα ΝΕΛ για την αλλαγή άφιξης των πλοίων

8


“Μέσα σε κλίμα κατανόησης και καλής θέλησης έγινε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη 12 Ιανουαρίου) στα γραφεία της ΝΕΛ συνάντηση με το Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη, με μέλη της Διοίκησης της εταιρείας”, σημειώνει στον πρόλογο του δελτίου τύπου η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου για να ανακοινώσει στη συνέχεια ότι στην ουσία απορρίπτει τα αιτήματα των Χιωτών να αλλάξει η ώρα άφιξης ορισμένων από τα πρωινά δρομολόγια.
“Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η τροποποίηση του ωραρίου άφιξης των συμβατικών πλοίων στη Χίο. Από την πλευρά της ΝΕΛ δηλώθηκε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, ασχολείται με την επίλυση του επί μακρόν χρόνο αλλά δεν είναι σε θέση να βρει λύση όπως άλλωστε δεν μπόρεσε να βρει καμία άλλη εταιρεία (ΝΟΜΙΚΟΣ LINES, MFD, GA FERRIES, SAOS FERRIES) συμπεριλαμβανομένης και της ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ Α.Ε.
Και αφού η ΝΕΛ θυμήθηκε μέχρι και τη ΝΕΧ που προσπαθεί να πείσει ότι κατά την άποψή της το πρόβλημα λύθηκε με τη δρομολόγηση του ταχύπλοου σκάφους ΚΕΝΤΕΡΗΣ που φθάνει στη Χίο περί την 11.00 βραδινή τους θερινούς μήνες:
“Η ΝΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι επέλυσε οριστικά αυτό το πρόβλημα με τη δρομολόγηση του πλοίου της ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, από 3 έως 7 φορές την εβδομάδα αναλόγως περιόδου.
“Επ’ αυτού εξετάσθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης του χρόνου λειτουργίας ταχύπλοου πλοίου πέραν της θερινής περιόδου στη γραμμή Πειραιά- Χίου- Μυτιλήνης. Η ΝΕΛ δήλωσε ότι μελετά το θέμα αυτό με θετική προοπτική”, καταλήγει το δελτίο τύπου.
Σε επικοινωνία με το Νομάρχη Χίου μας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του από τη στάση της ΝΕΛ και αναμένεται το θέμα αυτό να το θέσει έντονα την Κυριακή στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο με το ΓΓ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Τζωάννο για το θέμα της ακτοπλοίας.