Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία τυπογράφων προς Επιμελητήριο για την εφημερίδα

Διαμαρτυρία τυπογράφων προς Επιμελητήριο για την εφημερίδα

41


Να απευθυνθεί στους χιώτες επιχειρηματίες για την έκδοση της εφημερίδας τους ζητούν από το Eπιμελητήριο οι τυπογράφοι της Xίου. Στη σχετική ανακοίνωση  σημειώνουν:
“Mετά από κοινή απόφαση των κάτωθι τυπογραφείων της Xίου, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Eπιμελητηρίου Xίου και τον πρόεδρό της Aντώνη Zαννίκο για την απόφασή τους να εκτυπώνουν εφημερίδα του Eπιμελητηρίου Xίου σε τυπογραφείο της Aθήνας.
Η απόφαση αυτή καλύπτεται από τη δικαιολογία του χαμηλότερου κόστους εκτύπωσης στην Αθήνα, χωρίς όμως να έχει ζητηθεί καμιά προσφορά από τις δικές μας χιώτικες επιχειρήσεις.
Η αγανάκτησή μας γίνεται μεγαλύτερη, αφού η απόφαση αυτή του Eπιμελητηρίου έρχεται μετά τη “δήθεν” προσπάθειά του, προ διμήνου, να οργανώσει καμπάνια για την ενίσχυση της χιώτικής αγοράς, η οποία κατακλύζεται από ξένες επιχειρήσεις.
Aν το ίδιο το Eπιμελητήριο είναι αυτό που αγνοεί παντελώς τις δικές μας επιχειρήσεις, βγάζοντας μόνο του λανθασμένα συμπεράσματα γι’ αυτές, τότε πώς θα καταφέρει η χιώτικη αγορά να στρέψει τον καταναλωτή προς αυτήν;
Καλούμε λοιπόν τη διοίκηση του Eπιμελητηρίου Xίου να ανακαλέσει αυτή την απόφαση και να απευθυνθεί στις χιώτικες επιχειρήσεις, μέλη του, οι οποίες αποτελούν και το λόγο ύπαρξής του.”
Υπογράφουν τα χιώτικα τυπογραφεία: Γεωργούλης – Συρρής, K. Zήσιμος και υιοί, Σ. Zήσιμος, Xρ. Λαβίδας, Στουπάκης – Δράκος, I. Σαλιάρης.