Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανησυχία Ελπίδας Τσουρή για Δικαστικό Μέγαρο

Ανησυχία Ελπίδας Τσουρή για Δικαστικό Μέγαρο

9


Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή, ζητώντας να μάθει την ακριβή ημερομηνία έναρξης των εργασιών για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Χίου.
Μεταξύ άλλων, στην ερώτηση που υπέβαλε, έδωσε έμφαση στην έλλειψη χώρου στο υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί πρόσθετη δικάσιμος, λόγω ύπαρξης μιας μόνο αίθουσας ακροατηρίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στη διάσπαρτη στέγαση των διαφόρων νομικών υπηρεσιών σε μισθωμένα οικήματα, τη φθορά των δικογραφιών και άλλων εγγράφων τα οποία φυλάσσονται κάτω από άσχημες συνθήκες στα υπόγεια του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου.
Τονίζεται, ότι με ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης  εξασφαλίστηκε ο χώρος για την ανέγερση του νέου ιδιόκτητου Δικαστικού Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε η δωρεά της έκτασης, έγιναν οι τοπογραφικές και γεωλογικές μελέτες, ενώ έγινε και η δημοπράτηση του έργου, η οποία αιφνιδιαστικά ακυρώθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα της  Νέας Δημοκρατίας εξαγγέλλεται πανηγυρικά η ίδρυση και λειτουργία, τουλάχιστον,  Διοικητικού Πρωτοδικείου σε κάθε έδρα νομού.
Παράλληλα, υπόσχεται την άμεση λήψη όλων εκείνων των μέτρων, συμπεριλαμβανόμενης και της κτιριακής υποδομής, με στόχο την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης. Ας ελπίσουμε, ότι η ακύρωση δημοπράτησης του έργου δεν θα είναι μια υπεκφυγή, για να καθυστερήσει η εδώ και ένα χρόνο  δρομολογημένη διαδικασία και ότι η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει άμεσα.