Αρχική Νέα Τοπικά Περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ: καταγγελία για απολύσεις σε ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

Περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ: καταγγελία για απολύσεις σε ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ

9


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ  ΣΤΗ “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ”


Σαν περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ θα  θέλαμε να καταγγείλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ  που με συναίνεση του  ΠΑΣΟΚ επιδιώκει  να υλοποιήσει  τις κατευθυντήριες  γραμμές της Ε.Ε  και του ευρωσυντάγματος  για την απελευθέρωση  του ωραρίου στις 65 ώρες την εβδομάδα, στ’ όνομα της “Ανάπτυξης”.   
Το ευρωπαϊκό και το ελληνικό κεφάλαιο έχοντας πλέον λυμένα τα χέρια και χωρίς ουσιαστική αντίσταση από το γραφειοκρατικό εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις κομματικοκεντρικές αντιπολιτεύσεις βρήκε την χρυσή ευκαιρία για  την ολοκληρωτική  λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων .
Τι σημαίνει “ελαστικό ωράριο“, “μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας” , παρά την υποταγή των εργαζομένων  στο κεφάλαιο , την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης  τους, την αύξηση της υπεραξίας που παράγουν για τα  αφεντικά ; Τι σημαίνει για τον εργαζόμενο την μια μέρα να δουλεύει 12-13 ώρες , και την άλλη 2-3 ή και καθόλου ,σύμφωνα με τις ορέξεις του εργοδότη ;;;
Tο πολύ απλό ,ότι ανήκει ,πια ολοκληρωτικά στον εργοδότη- αφέντη,  βιώνοντας παράλληλα ,  την καταστροφή των προσωπικών και  κοινωνικών  του σχέσεων .
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της εταιρίας ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε-ΜR MON A.E που παρά τις πιέσεις και τις δύσκολες  συνθήκες,  παλεύουν να υπερασπίσουν την αξιοπρέπεια τους , την ίδια τους τη ζωή απέναντι στην ασυδοσία και την απληστία των εργοδοτών, να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους να έχουν λόγο για το χώρο δουλειάς τους γιατί αυτοί παράγουν τον πλούτο, που οι εταιρείες στηρίζουν την εξουσία τους.
Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων  !
Οι εργαζόμενοι δεν χρωστούν σε κανένα εργοδότη χάρη .
Οι εξευτελιστικοί μισθοί που παίρνουν δεν είναι ελεημοσύνη κάποιων “μεγαλόψυχων”  εργοδοτών, είναι δουλεμένα με πολύ κόπο και ατέλειωτες ώρες δουλειάς σε συνθήκες που τους κοστίζουν ακριβά στην υγεία τους ,και στην   ποιότητα ζωής  τους.
Στην εποχή της “ανάπτυξης” και των “τεχνολογικών θαυμάτων”  τα  “δικαιώματα” που επικαλούνται, οι  εργοδότες ότι  τους δίνουν οι νόμοι για απολύσεις και κάθε μορφής εκμετάλλευσης δεν μπορούν να τα  δεκτούν οι εργαζόμενοι , γιατί τους νόμους ,τους φτιάχνουν οι ίδιοι και οι κυβερνήσεις τους όπως τους συμφέρει (απελευθέρωση ωραρίου ).
Ότι θετικό  δε υπάρχει στους νόμους  το παραβιάζουν με τη βοήθεια της εξουσίας τους, και του κράτους καταστολής .
Στην αυγή του 21ου αιώνα ο κοινωνικός  μεσαίωνας με προπομπό τον ιδιωτικό τομέα είναι μπροστά μας .Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας κάνει πολύ ώριμο το αίτημα 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα  , με πενθήμερο και γενναία αύξηση των αποδοχών έρχεται το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του να ποδοπατήσουν ότι με αγώνες  κατακτήθηκε  , τον προηγούμενο αιώνα .
Γίνεται πλέον φανερή η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου εργατικού κινήματος από τα κάτω και από την πλευρά των εργαζομένων .
Ενός νέου εργατικού κινήματος που θα θέσει επί τάπητος ότι μόνο μέσα από σκληρούς μακροχρόνιους αγώνες με όλο τον πλούτο και την αυτενέργεια των εργαζομένων θα κατακτούνται αιτήματα , κόντρα στην λογική της παραγωγικότητας της  ανάπτυξης και του κέρδους του κεφαλαίου .
Ενός νέου εργατικού κινήματος που θα είναι αλληλέγγυο και θα ενοποιεί πρώτα από όλα  τους  ίδιους τους εργαζόμενους και τα άλλα καταπιεζόμενα στρώματα με στόχο την πραγματική τους απελευθέρωση , ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι για την ζωή τους  με βάση τις ανάγκες τους και όχι το κέρδος.
Θα αφήσουμε  το ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ τα ΚΑΡΦΟΥΡ , ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
 ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΥΣ  ;;;;;;;
     


ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΡΕΣΑΛΤΟ