Αρχική Νέα Τοπικά Συνοικίες καλούν Νομαρχία να μην κόψει τα mini-bus

Συνοικίες καλούν Νομαρχία να μην κόψει τα mini-bus

6

Tους συλλόγους των συνοικιών και κατά προέκταση τους δημότες που έχουν εξυπηρετηθεί σημαντικά από τα αστικά λεωφορεία βρίσκουν στην κινητοποίησή τους οι επαγγελματίες ΤΑΞΙ που ζητούν κατάργηση των δρομολογίων.
Μάλιστα χθες είχαμε για μια ακόμα φορά τις παρεμβάσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον αντινομάρχη Παναγιώτη Καμίτση στον οποίο επισήμαναν ότι οι φτωχοί δημότες σαφώς και σήμερα βρίσκουν διέξοδο στο να επικοινωνήσουν με το κέντρο.
“Επισκεφθήκαμε τον αντινομάρχη και ζητήσαμε ενημέρωση για τις θέσεις της Νομαρχίας” σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Σπυρίδωνα Δημήτρης Γιαλούρης. Το λεωφορείο εξυπηρετεί όλους αυτούς που θέλουν να κατέβουν στην αγορά με ένα προσιτό εισιτήριο. Πρόκειται για ένα κοινωνικό μέσο κυκλοφορίας”, σημειώνει.
“Αυτοί που έπαιρναν και πριν ταξί συνεχίζουν να το προτιμούν. Αυτοί όμως που δεν είχαν να πληρώσουν ταξί και κατέβαιναν με τα πόδια σήμερα μπορούν να κατέβουν με το λεωφορείο. Αυτούς τους ανθρώπους ποιος θα τους δικαιώσει”, μας λέει ο ιερέας της Παναγιάς Ευρετής πάτερ Σταύρος Τσικιλής
Από τη συνοικία των Γιαλούρικων ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Λάζος σημειώνει ότι ανησυχεί το τυχόν σταμάτημα των λεωφορείων.
“Μεταφέρω την αγωνία των κατοίκων του Κοφινά και του Σίφι“, σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Τσιμπιρλός. Επιτέλους εξυπηρετούνται οι άνθρωποι. Επειδή έχουμε άσχημους δρόμους δε σημαίνει ότι πρέπει να απομονωθούμε από όλους τους άλλους”, μας λέει.
Με επιστολή του εξάλλου προς τον κ. Νομάρχη ο Πρόεδρος του Συλλόγου του Φραγκομαχαλά Ιάκωβος Μπριλής τονίζει ότι όσο λειτουργεί η δρομολόγηση μικρών λεωφορείων του ΚΤΕΛ “προσέφερε στους κατοίκους της περιοχής μας την δυνατότητα να πηγαινοέρχονται με φτηνό μέσο στο κέντρο της πόλης μας”.
Σημειώνει ότι η κίνηση διευκολύνει: τους μικρούς μαθητές που μετακινούνται προς τα σχολεία τους, τους ηλικιωμένους και παράλληλα μικρούς συνταξιούχους αλλά  και αρκετούς άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν το παρκάρισμα του ΙΧ αυτοκινήτου τους στα απομακρυσμένα από το κέντρο πάρκιγκ, επιλέγουν κάποιες μέρες να κινηθούν με το λεωφορείο.
      “Είναι απαίτηση το αναφαίρετο το δικαίωμα του πολίτη να επιλέγει εκείνος το μέσο μεταφοράς του. Παρακαλούμε,  για τη διαφύλαξη του γενικού συμφέροντος των πολιτών  να πράξετε ότι είναι δυνατόν στα πλαίσια  της νομιμότητας και των αρμοδιοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ώστε να διατηρηθούν οι λεωφορειακές γραμμές των μικρών λεωφορείων στις συνοικίες της πόλης μας”, καταλήγει ο ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ.