Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΟΝΝΕΔ για Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας

ΟΝΝΕΔ για Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας

10


Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (Ο.Ν.ΝΕ.Δ.) Χίου καταγράφει τα προβλήματα του νομού μας, μένοντας κοντά στους νέους, προσπαθεί για την επίλυση των προβλημάτων που μας αφορούν (ανεργία, κοινωνικά προβλήματα κ.τ.λ.) και στηρίζει κάθε προσπάθεια των νέων όλων των φορέων αλλά και μεμονωμένων ατόμων.
Μετά το τελευταίο Δελτίο Τύπου μας σχετικά με τα ΔΗ.ΣΥ.Ν., χαιρόμαστε που το Προεδρείο του ΔΗ.ΣΥ.Ν. Χίου συμφωνεί με τις απόψεις μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να επισπεύσουμε την θεσμοθέτηση των ΔΗ.ΣΥ.Ν. σαν όργανο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.
Θέλουμε όμως να διευκρινίσουμε τα παρακάτω στον Δήμο Χίου και σε άλλα σχόλια Τοπικής εφημερίδας:
Κατ’ αρχήν καλείτε τον κάθε κομματικό φορέα να συμμετάσχει (όπως και την Ο.Ν.ΝΕ.Δ.) στο ΔΗ.ΣΥ.Ν.. Προς ενημέρωσή σας, έχουμε ήδη μια πολύ μικρή μειοψηφία μέσα σε αυτό. Βάσει του άρθρου 16 του άτυπου καταστατικού των ΔΗ.ΣΥ.Ν., έπρεπε να ενημερωθούν έγκαιρα όλες οι πολιτικές νεολαίες και φορείς, το οποίο δεν έγινε και για του λόγου το αληθές, σας παραπέμπουμε σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΑΛΗΘΕΙΑ” στις 25-11-03 το οποίο και αποδεικνύει ότι έγινε παράτυπα. Αν δεν είχαμε συμμετάσχει στο ΔΗ.ΣΥ.Ν., πως θα μπορούσαμε να μπούμε εκ των υστέρων ; Και αυτό παράτυπα; Παρ’ όλο που σχεδόν όλο το 19μελές του ΔΗ.ΣΥ.Ν. Χίου αποτελείται από μέλη ή φίλους της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα παρακαλούσαμε να μην θεωρούνται ένα και το αυτό, το οποίο συμπεραίνεται από ομιλίες εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Απαντώντας σε σχόλιο Τοπικής εφημερίδας ενημερώνουμε ότι, παρακολουθούσαμε από την πρώτη στιγμή τις δράσεις του ΔΗ.ΣΥ.Ν. και φέραμε το θέμα τώρα στο προσκήνιο, με αφορμή τις δηλώσεις που ακουστήκαν σε εκδήλωσή του στις 5-01-05 για χρηματοδοτήσεις, θέλοντας να προστατεύσουμε τους νέους ώστε να κινηθούν στα πλαίσια της νομιμότητας. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του άτυπου καταστατικού των ΔΗ.ΣΥ.Ν. οι πόροι τους είναι: Κρατικές επιχορηγήσεις, επιχορηγήσεις από το Δήμο, χρηματοδοτήσεις, χορηγίες και δωρεές. Πως θα μπορούσαν όμως να τα διαχειριστούν όλα αυτά χωρίς την νομοθετική θεσμοθέτηση των ΔΗ.ΣΥ.Ν. (αυτό επιβεβαιώνεται και από το Δελτίο Τύπου του Προεδρείου του ΔΗ.ΣΥ.Ν. Χίου). Σημειώτεον οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1997 υπόσχονταν την νομοθετική θεσμοθέτηση.
Κλείνοντας καλούμε όλες τις πολιτικές νεολαίες σε ανοιχτό διάλογο .