Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη στον Πρωθυπουργό για τα ΤΑΞΙ

Επιστολή Νομάρχη στον Πρωθυπουργό για τα ΤΑΞΙ

11Με επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, που κοινοποιείται και στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης θέτει το θέμα του μεγάλου αριθμού ΤΑΞΙ που έχουμε στο νησί και ζητά λύση στο πρόβλημα:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Επικοινωνώ μαζί σας για ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί έναν ιδιαίτερο κλάδο της τοπικής οικονομίας του ακριτικού μας Νομού.
Σας είναι γνωστά τα προβλήματα της τοπικής οικονομίας της Χίου, τα οποία συνδέονται με την καθίζηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη στασιμότητα του τουρισμού, την απομείωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στη Χίο κλπ..
Ένας κλάδος που πλήττεται ιδιαίτερα από την κατάσταση την οποία περιέγραψα είναι και οι οδηγοί- ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί, οι οποίοι βλέπουν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται συνεχώς και το εισόδημά τους να συρρικνώνεται.
Πρέπει να σημειώσω ότι πρόκειται για μια κατηγορία επαγγελματιών που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο, ενώ από τη δραστηριότητα αυτή συντηρούνται περίπου 120 οικογένειες στη Χίο.
Με δεδομένες τις διαφορές μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας και της ιδιαιτερότητας του νησιωτικού χώρου, θα παρακαλούσα για το ενδιαφέρον σας στα αιτήματα που έχει υποβάλλει ο κλάδος οδηγών- ιδιοκτητών αυτοκινήτων ταξί του Νομού μας.
Πιο συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 3109/2003 που ρυθμίζει τα θέματα των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, δεν επιτρέπεται η αλλαγή έδρας Ε.Δ.Χ. πλην των περιπτώσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου.
Με βάση τους λόγους που αναλυτικά περιέγραψε παραπάνω, θα παρακαλούσα να εξετασθεί, μέσω νομοθετικής ρύθμισης η δυνατότητα αλλαγής έδρας για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα με έδρα εντός του νομού Χίου προς άλλο Νομό (που ενδεχομένως υπάρχουν ανάγκες) χωρίς να ισχύσει ο όρος της αμοιβαιότητας του άρθρου 3 του Ν. 3109/03, με απώτερο σκοπό την τελική μείωση του αριθμού των αδειών στο νομό μας και την επιβίωση του κλάδου
Ευχαριστώ για την προσοχή σας και το ενδιαφέρον σας.
Ο Νομάρχης Χίου
Πολύδωρος Λαμπρινούδης”.