Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΚΚΕ: “φερετζές” η σύσκεψη για την ακτοπλοϊα

ΚΚΕ: “φερετζές” η σύσκεψη για την ακτοπλοϊα

8


Η ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της σύσκεψης για την ακτοπλοΐα στο νησί μας, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του γνωστού από τα παλιά ΓΓ του ΥΕΚ Γ. Τζωάννου, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την εκτίμησή μας ότι “η πολιτική κυριαρχία των μονοπωλίων στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών οδηγεί σε δραματικές καταστάσεις τα νησιά του Αιγαίου και τους κατοίκους του”.
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κόμμα της ΝΔ, έρχεται να βάλει τη σφραγίδα του, για να ελέγξει τις εξελίξεις”, αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ που δηλώνει “ΟΧΙ στις στημένες Επιτροπές του κοινωνικού εταιρισμού”.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
“Οι ομάδες εργασίας που σύστησε σε κάθε νησί προκειμένου να μελετηθεί το θέμα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ο φερετζές που θα προσπαθήσει να εγκλωβίσει το αναπτυσσόμενο μαζικό κίνημα του Αρχιπελάγους, στις γνωστές από την περίοδο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επιτροπές κοινωνικού διαλόγου.
Η ίδια η σύνθεση της επιτροπής, ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει, η έλλειψη σεβασμού προς το λαό της Χίου και τους μαζικούς φορείς που συγκρότησαν τη Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν απτά δείγματα των προθέσεων και των επιλογών της Κυβέρνησης της ΝΔ, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ που συνεχίζει:
Ο λαός της Χίου έχει αποδειχθεί -περίτρανα- ότι μπορεί να αποφεύγει τις τρικλοποδιές των ιθυνόντων, να χαράζει την τακτική και στρατηγική του.
Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο να τονίσουμε ότι οι νησιώτες απ’ άκρη σ’ άκρη του Αιγαίου, έχουν δημιουργήσει την Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή (κατά νησί δε τις Σ.Ε.), έχουν ενιαίο πλαίσιο αιτημάτων και έχουν χαράξει την πορεία του αγώνα τους, για τα δίκαια αιτήματά τους.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να γνωρίζει από την πρόσφατη πολιτική ιστορία ότι οι τακτικές του κοινωνικού εταιρισμού -που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ- δεν θα περάσουν…!!!
Η Ν.Ε. Χίου καλεί τους εκπροσώπους της ΝΑ κ. Λαμπρινούδη και της ΤΕΔΚ κ. Μεννή να σεβαστούν το λαό του νησιού, αλλά οι υπογραφές τους κάτω απ’ τα κείμενα συμπαράστασης που ψήφισαν οι αντίστοιχοι φορείς τους και να μη συμμετέχουν στο στημένο παιχνίδι.
Το ΚΚΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του μαζικού αγώνα των κατοίκων του νησιού μας”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.